Netekome Kauno garbės piliečio, mediko J. Brėdikio | Kas vyksta Kaune

Netekome Kauno garbės piliečio, mediko J. Brėdikio

Internetinio archuvo, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Sekmadienį Lietuva ir Kaunas neteko šviesaus ir daug nusipelniusio žmogaus – pranešta, kad po sunkios ligos mirė Jurgis Brėdikis.

Šia žinia savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino žurnalistas Vidas Mačiulis.

„Rugpjūčio 15-tosios rytą LSMU Kauno klinikinėje ligoninėje po sunkios ligos mirė Kauno garbės pilietis, habilituotas biomedicinos mokslų daktaras, kardiochirurgas, diplomatas, knygų autorius Jurgis Brėdikis. Išėjo Amžinybėn puikus medikas, didis žmogus, nuoširdus žurnalistų bičiulis, noriai pasakojantis apie praeitį, dabartį, ateitį, kurią stengėsi atskleisti savo originaliose knygose.

Nuoširdi užuojauta velionio artimiesiems, giminėms, medikams, visiems, kurie pažinojo kaunietį akademiką, profesorių Jurgį Brėdikį“, – rašė V. Mačiulis.

Lietuvos vadovai reiškia užuojautą

Prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sekmadienį pareiškė užuojautą dėl garsaus kardiochirurgo, buvusio sveikatos apsaugos ministro Jurgio Brėdikio mirties.

Pasak šalies vadovo, Lietuva neteko „šviesios asmenybės, kurios indėlis į širdies chirurgijos plėtrą Lietuvoje ir pasaulyje yra neįkainojamas“.

„Šio legendinio mediko moksliniai pasiekimai ir išradimai garsino šalies vardą ir padėjo išsaugoti šimtus tūkstančių gyvybių. Šis žmogus visą širdį atidavė širdies medicinai, mokslui, žmonėms ir Lietuvai, paliko tvarų pėdsaką ne tik medicinos, bet ir politiniame bei visuomeniniame Lietuvos gyvenime“, – rašoma G. Nausėdos užuojautoje.

I. Šimonytė sako, kad anapilin iškeliavo talentingas medikas, kuris savo gyvenimą paskyrė sveikatos apsaugai ir žmonių gyvybių gelbėjimui.

„Medikų bendruomenė ir visa Lietuva neteko aktyvaus, plačios erudicijos visuomenininko. Dėl J. Brėdikio mirties reiškiu nuoširdžią užuojautą šeimai, artimiesiems, bičiuliams ir visiems, kam teko pajusti šios asmenybės šviesą“, – teigiama premjerės užuojautoje.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, kardiochirurgas J. Brėdikis buvo žymus ne tik kaip medikas, bet ir kaip diplomatas.

„Mūsų atmintyje jis liks ir kaip pirmasis atkurtos Lietuvos ambasadorius Čekijoje bei Vengrijoje, buvęs sveikatos apsaugos ministras“, – sako Seimo pirmininkė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA