Aleksote – vis daugiau naujų laisvalaikio bei gastronominių atradimų galimybių

Besiplečiant naujakurius traukiantiems gyvenamiesiems kvartalams Aleksoto bei Garliavos apylinkėse, sparčiai auga ir čia siūlomų pramogų bei paslaugų spektras. Vien per pastaruosius keletą mėnesių pro Aleksotą keliaujantys kauniečiai netruko pastebėti moderniame komplekse A. Sabaliausko gatvėje, jungiančioje Kauną su Garliava, keleto naujai duris atvėrusių prekybos ir pramogų erdvių. Dvi iš jų – kavinė ir švenčių erdvė „Scenaristė – laisvalaikio studija“ bei mėsos gaminių parduotuvė „Meat Loft“ – bendruomenę pakvietė į degustacinį susipažinimo vakarą.

Bendruomenės susipažinimo vakarėlis

Greitai ir lengvai pasiekiamos pramogų, laisvalaikio, apsipirkimo bei gastronominių atradimų vietos – svarbi kokybiško gyvenimo dalis. Kuo toliau, tuo labiau šiais privalumais gali džiaugtis Aleksote, Garliavoje ir jos apylinkėse įsikūrę gyventojai.

Pastarojo karantino kontekste adresu A. Sabaliausko g. 2 gimė dvi naujos vietos, vis labiau ir labiau džiuginančios kauniečius. Originaliais receptais, aukšta kokybe ir šviežumu išsiskirianti parduotuvė „Meat Loft“ tampa vis populiaresne vieta tarp mėsos gaminių mėgėjų. Tuo tarpu kavinė ir švenčių erdvė „Scenaristė – laisvalaikio studija“ – mėgstama laisvalaikio praleidimo vieta.

Tiesa, kadangi abi naujosios erdvės įsikūrė karantino metu bei po jo, susipažinti kauniečius nusprendė pakviesti originaliu būdu – suorganizuojant degustacinį, tropikų tema, gardžiais skanėstais bei muzika užpildytą bendruomenės vakarą.

„Kadangi dirbame dar gana trumpą laiko tarpą, daugelis aplinkinių žmonių nėra ragavę mūsų siūlomų gaminių ar susipažinę su mūsų veikla. Dėl šios priežasties nusprendėme surengti smagų vakarėlį skirtą tiek susipažinimui, tiek padėkojimui mūsų nuolatiniams klientams ir partneriams“, – sako renginį organizavusios „Meat Loft“ įkūrėja Elena ir „Scenaristė – laisvalaikio studija“ įkūrėja Evelina.

„Meat Loft“ ir „Scenaristė“ susipažinimo vakaras / Organizatorių nuotr.

Vakaro metu kauniečius gyva muzika džiugino grupė „Sugarfree LT“ (vokalai – Neringa Nekrašiūtė, Gabrielė Banevičienė-Gabi, mušamieji – Aldas Danėlius, bosinė gitara – Romanas Lykovas, gitara – Aidas Norvaišas, klavišiniai – Giedrius Misiūnas), garsu bei šviesomis rūpinosi „Soundtrailer“ komanda. „Meat Loft“ produktus degustacijai ant grilio ruošė šefas Andrius Narsevičius.

Natūraliais marinatais garsėjanti mėsos parduotuvė

Vakarėlio metu visi jame apsilankę gyventojai galėjo susipažinti su išskirtiniu „Meat Loft“ parduotuvės asortimentu. Pagrindinė naujosios vietos ypatybė – čia gimstantys originalūs, natūralių prieskoninių žolelių, ekologiškų aliejų ir kitų ingredientų pagrindu sukurti marinatai. Pirkėjai gali rinktis iš gausaus vištienos, kiaulienos bei jautienos asortimento. Taip pat įsigyti daržovių, paruoštų sous-vide principu, taip išsaugant naudingąsias jų savybes.

„Nors dirbame dar tik antrąjį mėnesį, netrukome pastebėti, kad labiausiai klientai nori išbandyti mūsų marinuotus BBQ šonkauliukus. Dėl jų pirkėjai sugrįžta ne kartą! Tiesa, populiarumu neatsilieka ir kiaulienos sprandinės kepsniai, kiaulienos šoninė, įvairiai marinuota vištiena bei daržovių rinkiniai. Taip pat džiaugiamės stebėdami, jog klientai labai vertina ir mūsų siūlomą, aukščiausius kokybės standartus atitinkančią jautieną“, – atskleidžia „Meat Loft“ įkūrėja ir vadovė Elena.

„Meat Loft“ ir „Scenaristė“ susipažinimo vakaras / Organizatorių nuotr.

Parduotuvės „Meat Loft“ idėja, pasak jos įkūrėjos, gimė karantino metu, ypatingai daug dėmesio skiriant maisto gamybai namuose.

„Maisto gamybai neabejinga visa mūsų šeima, mėgstame išbandyti įvairius naujus skonius, gamybos būdus, marinatus. Karantino metu susidūrėme su problema, jog aplink mūsų gyvenamąją vietą buvo sunku rasti kokybiškų, įdomių ir dar nebandytų mėsos produktų. Sukaupus daug įvairių receptų gimė idėja pasidalinti jais už namų ribų ir atidaryti mėsos gaminių parduotuvę.

Pasitarus su vyru sulaukiau didelio jo palaikymo, tad nusprendėme pradėti. Prireikė kelių intensyvaus darbo mėnesių atsidarymui bei dar kelių mėnesių meniu išgryninimui, kurį sukurti ir kristalizuoti padėjo profesionalus šefas. Siekėme, jog mūsų siūlomus produktus būtų galima kepti ne tik grilyje, bet ir orkaitėje ar tiesiog keptuvėje. Šiandien labai džiaugiamės tapę tarsi bendruomenės parduotuve. Jaučiame klientų palaikymą ir sakome nuoširdų ačiū už tai“, – sako „Meat Loft“ įkūrėja.

Parduotuvės asortimente – po keletą ir daugiau skirtingų marinatų kiekvienai mėsos rūšiai, o skoniai orientuoti ne tik į suaugusius, bet ir į pačius mažiausius klientus. Taip pat parduotuvėje siūlomas platus prieskonių, ispaniškų aliejų, alyvuogių pasirinkimas.

„Meat Loft“ ir „Scenaristė“ / Organizatorių nuotr.

Desertinė ir renginių erdvė po vienu stogu

Į degustacinį bendruomenės susipažinimo vakarėlį atvykę kauniečiai galėjo paskanauti ir švenčių erdvėje „Scenaristė – laisvalaikio studija“ tiekiamų „VSnacks“ skanėstų – spurgų ir kitų desertų, nealkoholinių kokteilių, kavos ar arbatos.

Kasdien veikianti studija išskirtinė tuo, jog ji pritaikyta tiek kavos pertraukėlėms, tiek šventėms. Joje galima rengti krikštynas, gimtadienius, nedideles vestuves, mergvakarius, kino vakarus ar kitus renginius, o norint trumpai pabėgti nuo kasdienybės – tiesiog išgerti kavos ir pasimėgauti gardžiu desertu.

„Įprastai švenčių erdvės kuriamos taip, jog jas galima būtų pritaikyti tik tam tikrai koncepcijai. Mūsų švenčių erdvė sukurta taip, kad joje būtų galima švęsti tiek pirmuosius vaikų gimtadienius, tiek solidžius jubiliejus. Studiją sudaro dvi atskiros zonos – mažoji ir didžioji.

Didžiojoje talpiname nuo 20 iki 50 žmonių, o mažojoje – iki 20. Erdvės pritaikytos ir įvairiems edukaciniams renginiams, mokymams ar net įmonių susibūrimams. Na, o kadangi studijoje galima įsigyti ir užkandžių, desertų, gėrimų bei gėlių, švente ar renginiu galime pasirūpinti nuo pradžios iki pabaigos – pradedant pačia erdve, baigiant dekoru bei vaišėmis“, – sako „Scenaristė – laisvalaikio studija“ įkūrėja Evelina.

„Meat Loft“ ir „Scenaristė“ susipažinimo vakaras / Organizatorių nuotr.

Laisvalaikio erdvėje klientams siūlomi tiekėjų „VSnacks“ gaminami desertai ir užkandžiai – natūralūs ir šviežiai pagaminti pačių rankomis. Anot laisvalaikio studijos įkūrėjos, gamyboje nenaudojami jokie šaldyti ingredientai. Pavyzdžiui, lankytojų itin mėgstamos spurgos gaminamos nuo pat tešlos užmaišymo iki šokolado liejimo. Gaminiams naudojami natūralūs riešutai, liofilizuotos uogos, matcha arbata, aukštos kokybės belgiškas šokoladas ir kt.

„Esame labai laimingi, jog per trumpą keleto mėnesių laikotarpį jau turime nemažą klientų ratą, kuriems pasimėgavimas kava mūsų erdvėje tapo svarbiu dienos ar savaitgalio ritualu. Taip pat džiaugiamės, kad vis daugiau klientų atranda ir renkasi mūsų sukomponuotas puokštes. Netrukus pradėsime kviesti į jaukius naujausių filmų kino vakarus, o rudeniui bei žiemai esame paruošę daug naujienų užkandžių ir desertų asortimente bei šeimos ir edukacinių renginių programoje“, – sako „Scenaristė – laisvalaikio studija“ įkūrėja.

Kviečia apsilankyti kiekvieną savaitės dieną

Nespėjusius apsilankyti degustacinio vakarėlio metu, „Meat Loft“ ir „Scenaristė – laisvalaikio studija“ įkūrėjos kviečia atvykti kiekvieną darbo dieną bei savaitgaliais. Adresas – A. Sabaliausko g. 2, Kaunas.

Susipažinti su „Meat Loft“ asortimentu bei darbo laiku galima spustelėjus ČIA, o „Scenaristė – laisvalaikio studija“ naujienas galima sekti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA