S. Dariaus ir S. Girėno stadione įpusėjo perdangų montavimo darbai | Kas vyksta Kaune

S. Dariaus ir S. Girėno stadione įpusėjo perdangų montavimo darbai

Kaunas.lt nuotr.

Kauno savivaldybė antradienį pasidžiaugė pirmyn judančiais S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos darbais. Nuotraukose matyti, kad ant naujų atramų jau surinkta dalis tribūnų pertvarų. Išorės darbus stadione tikimasi baigti iki metų pabaigos.

Kaip antradienio popietę paskelbta Kauno savivaldybės „Facebook“ puslapyje, stadione veiksmas tęsiasi pilnu tempu, iki metų pabaigos rangovai planuoja atlikti visus būtinus išorės darbus, kad spaudžiant šaltukui galėtų pereiti prie vidaus patalpų apdailos.

„Po atnaujinimo tai bus didžiausias stadionas Lietuvoje ir atitiks UEFA bei IAAF II standartus. Stogu dengtose tribūnose – 15 tūkst. vietų žiūrovams. Kauniečiai ir miesto svečiai čia galės mėgautis aukščiausio lygio futbolo ar lengvosios atletikos varžybomis, o per didžiuosius koncertus bei kitus renginius erdvė talpins iki 30 tūkst. žmonių“, – įspūdingi skaičiai vardijami įraše.

Pažymima, kad pabaigos link artėja Kauno sporto halės rekonstrukcija, darbai startavo ir greta esančioje Sporto gatvėje. Jau parengtas techninis projektas, o netrukus bus išduotas statybos leidimas čia pat iškilsiančiam naujam lengvosios atletikos maniežui.

Tuo pačiu, anot savivaldybės, profesionalūs arboristai vykdo Ąžuolyno parko tvarkybos darbus, kad būtų sudarytos kuo palankesnės sąlygos toliau gyvuoti šimtamečiams ąžuolams.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2020-ųjų sausį nutraukus sutartį su Turkijos kompanija „Kayi Construction“, stadiono rangos darbų konkursą teko skelbti iš naujo. Jį laimėjo bene sėkmingiausia Kauno statybų bendrovė „Autokausta“, pasiūliusi likusius darbus atlikti už 31,955 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA