Pro byrantį namą dažnai praeinantis kaunietis: savivaldybė turi kažko imtis, nes ant galvos gali užkristi ir balkonas | Kas vyksta Kaune

Pro byrantį namą dažnai praeinantis kaunietis: savivaldybė turi kažko imtis, nes ant galvos gali užkristi ir balkonas

Skaitytojų nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Trečiadienį portalo redakciją pasiekė sunerimusio kauniečio žinutė dėl vieno pastato stovinčio Vytauto prospekte. Pasak skaitytojo, namas yra baisios būklės – dažnai pro jį praeinant ant galvos byra tinkas, o savininkai neskuba šių ydų tvarkyti. Kaunietis bijo, kad kurią nors dieną ant galvos nukris ne tinko gabalėlis, o plyta ar net balkonas.

„Dažnai tenka su vaiku praeiti pro Vytauto pr. 1 namą, į savaitę po kartą vis kažkas nuo jo nukrenta, ar nevertėtų susirūpinti miesto savivaldybei tokiu apleistu namu, kol kažkam ant galvos nenukrito balkonas ar plytos gabalas“, – scenarijus braižė kaunietis.

Kaip pasakojo vyras ir kaip matyti iš jo atsiųstų nuotraukų, nors pastato balkonai apdengti tinkleliu, tai anaiptol nepadeda – nuolaužos krenta ir nuo pačio fasado.

Paskata susitvarkyti – mažesnis nekilnojamojo turto mokestis

Susisiekus su Kauno miesto savivaldybės atstovais, jie nurodė, kad apie situaciją Vytauto pr. esančiame name yra žinoma ir jau imtasi priemonių, kaip paskantanti savininkus imtis tvarkyti apgriuvusį statinį.

Padėti pakomentavo Kauno savivaldybės Centro seniūnas Marius Švaikauskas.

„Už pastatą ir jo priežiūrą yra atsakingas pastato savininkas. Siekiame ne bausti, o inicijuoti pokyčius, todėl pakartotinio patikrinimo metu kiekvieną atvejį vertiname individualiai.

Konkrečiu atveju savininkai nesiima iš esmės tvarkyti pastato ir pasirūpinti jo saugumu, todėl jiems taikomas padidintas nekilnojamojo turto mokestis ir administracinio poveikio priemonės“, – nurodoma savivaldybės komentare.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA