Kauno parašiutininkų konfliktas virto įžūliu nusikaltimu: sukėlė gaisrą ir pavogė lėktuvą | Kas vyksta Kaune

Kauno parašiutininkų konfliktas virto įžūliu nusikaltimu: sukėlė gaisrą ir pavogė lėktuvą

DELFI, Kas vyksta Kaune, 2021/07/07 15:48
Kauno parašiutininkų klubo nuotr.

Trečiadienį viešoje erdvėje pasirodė informacija apie neįprastą vagystę Prienų rajone. Kauno parašiutininkų klubas socialiniame tinkle „Facebook” pranešė apie ieškomą lėktuvą.

„Prašome Jūsų pagalbos! Jeigu šiandien apie 5-6 ryto matėte kažkur skraidantį ar tupiantį An-2 (vadinamąjį „kukurūzniką“) aplink Prienus, Birštoną, Alytų, Kauną, prašome kuo skubiau mums pranešti žinute ar telefonu. Būsime dėkingi už bet kokią informaciją“, – tokio turinio pranešimas buvo skelbiamas „Facebook“ paskyroje, vėliau pranešta apie lėktuvo radybas.

Daugiau informacijos apie įvykdytą vagystę sulaukė Delfi. „Šiandiena, apie 4 val., Prienų raj., Pociūnų aerodrome, Kauno parašiutininku klube, pilietis (vardas ir pavardė redakcijai žinomi), padegė klubo patalpas, paliko sprogstamuosius užtaisus.

Pasinaudojęs savo žiniomis apie lėktuvą AN-2, pagrobė klubo lėktuvą ir išskrido nežinoma kryptimi. Lėktuve buvo 200 l kuro, galimybė nuskristi 300 km. Vyras norėjo įvykdyti teroro aktą taip atkreipdamas dėmesį į netvarką Pociūnų aerodrome, kuri kartais veda prie žmonių žūties (M-1 vadovo Grušnio žūtis)“, – buvo rašoma Delfi redakcijai.

Buvo teigiama, kad lėktuvas apsuko pora ratų aplink Prienų miestą ir nuskrido Marijampolės kryptimi.

Klubo vadovas patvirtino

Klubo vadovas Kęstutis Milišauskas sako, kad lėktuvas nėra sudužęs. Žmonės pranešė ir kur slepiasi įtariamasis. „Įtariamasis aiškus, žmonės gi mato. Svarbiausia, kad lėktuvas nėra sudaužytas. Dabar kai tik važiuoju prie jo, tad nelabai galiu kalbėti“, – Delfi informavo K. Milišauskas.

Pasirodo, kad įtariamasis yra parašiutininkas ir priklauso Kauno parašiutininkų klubui.

Prireikė ugniagesių pagalbos

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad pranešimą apie gaisrą Prienų rajone, Pociūnų kaime, ugniagesiai išties gavo.

Pirminiais duomenimis, 9.11 val. buvo pranešta, kad gyvenamajame name dega kambarys. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai pastebėjo, kad buvo uždūmintas vienas namo kambarys.

Pasirodo kambario gesinimą pradėjo pats namo namo savininkas. Gaisras kilo viename kambaryje, jame buvo įvairių skudurų ir šiukšlių. Teigiama, kad degė buitinės paskirties gyvenamos patalpos. Pasirodo, kad pastatas priklauso Kauno parašiutininkų klubui.

Anot ugniagesių, apie sprogmenis jokios informacijos nėra.

Įtariamasis sulaikytas

„Pranešimas Alytaus apskr. VPK gautas 8.30 val., kad iš Pociūnų aerodromo dingo lėktuvas AN-2. Įtariama, kad jį galėjo pasisavinti vyras (g. 1966 m.), kuriam buvo leista apsistoti aerodromo patalpose. Karščiausiomis žiniomis, lėktuvas atsirado Prienų rajone“, – praneša policija.

Policija informavo, kad įtariamasis buvo rastas šalia nutupdyto lėktuvo. Su juo bendrauja policijos pareigūnai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA