Mirusiu laikytas sporto komentatorius jau Lietuvoje, bet dienas kaunietis priverstas leisti nakvynės namuose | Kas vyksta Kaune

Mirusiu laikytas sporto komentatorius jau Lietuvoje, bet dienas kaunietis priverstas leisti nakvynės namuose

Asmeninio albumo ir V. Mačiulio "Facebook" nuotr.

Į Rusiją 1995-aisiais išvykęs ir nuo 2001 metų mirusiu laikytas praeityje žinomas Lietuvos sporto komentatorius kaunietis Antanas Paulaitis jau Lietuvoje, penktadienį pranešė garsus šalies krepšinio metraštininkas Vidas Mačiulis. Buvęs televizijos žurnalistas į gimtinę grįžo gerų žmonių dėka, tačiau dabar priverstas gyventi nakvynės namuose ir laukti regėjimą gerinančios operacijos.

A. Paulaitis prieš daugiau nei ketvirtį amžiaus dingo be žinios, o 2001-aisias teismo sprendimu buvo pripažintas mirusiu. Pernai gruodžio pradžioje A. Paulaitis kreipėsi į Lietuvos ambasadą Maskvoje, prašydamas padėti grįžti atgal į Lietuvą. Kaip nurodo teismas, buvusį sporto komentatorių iš nuotraukų atpažino brolis ir sūnus.

Anot V. Mačiulio, Lietuvos sporto komentatorių gegužės 7 dieną į gimtinę automobiliu iš Maskvos parvežė Lietuvos respublikos ambasados Rusijos federacijoje vadovo Eitvydo Bajarūno žmona Giedrė Žickytė. Ji taip pat kuria dokumentinį filmą apie A. Paulaičio gyvenimo vingius.

„Nakvynės namai, Vilkpėdės g. 12, Vilnius. Čia jau penkiasdešimt dienų gyvena buvęs Lietuvos radijo ir televizijos sporto komentatorius Antanas Paulaitis. 1995-ųjų rudenį išvykęs Rusijos, prieš 20 metų teismo paskelbtas dingusiu be žinios, gegužės septintąją jis grįžo Lietuvon.

Antaną automobiliu iš Maskvos parvežė Lietuvos respublikos ambasados Rusijos federacijoje vadovo Eitvydo Bajarūno žmona Giedrė. Ji, žinoma kino režisierė G. Žickytė, todėl kuria dokumentinį filmą apie Antano „mirtį” ir „prisikėlimą”…”, – socialiniame tinkle „Facebook” rašė V. Mačiulis.

„Jeigu ne prastas mano regėjimas, viskas būtų gerai… Laukiu, kai liepos 12-ąją vilniečiai medikai nuspręs, kur ir kada man bus atliekama akių operacija”, – su jaunatvišku entuziazmu 75 metų A. Paulaitis sakė V. Mačiuliui.

Pasak V. Mačiulio, buvęs sporto komentatorius labai dėkingas visiems, kurie rūpinosi jo sugrįžimu, aukojo pinigus, dabar padeda.

„Deja, buvęs žinomas sporto komentatorius visas dienas praleidžia Vilniaus nakvynės namuose. Ir liūdna, ir skaudu…”, – rašė V. Mačiulis.

1945 metais gimęs kaunietis A. Paulaitis mokėsi Kūno kultūros institute, vėliau persikėlė į sostinę, dirbo tuomečiame Lietuvos radijo ir televizijos komitete. Komentavo futbolo, tinklinio, žirgų bei kitų sporto šakų varžybas. Televiziją jis paliko 1993 metais, o dar po dviejų metų dingo be žinios. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA