Nuo ryto neveikia Seimo tinklapis ir kitos vidinės informacinės sistemos | Kas vyksta Kaune

Nuo ryto neveikia Seimo tinklapis ir kitos vidinės informacinės sistemos atnaujinta

BNS / Ramūnas Jakubauskas 2021/06/25 11:45
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo penktadienio ryto neveikia Seimo tinklapis, vieša dokumentų paieška, vidinės informacinės sistemos, manoma, kad tai nutiko dėl elektros trikdžių.

„Mūsų specialistai sako, kad greičiausiai dėl elektros trikdžių nutiko ši situacija – tiesiog atsijungė linija, palaikanti mūsų sistemas. Neveikia nei vidinės sistemos, nei svetainė“, – BNS sakė Seimo atstovė spaudai Justė Radzevičiūtė-Laugalienė.

„Tikimės, kad per šiandien pavyks viską sutvarkyti“, – pridūrė ji.

Seimo atstovė taip pat sakė, kad iki pietų specialistai turėtų pateikti išsamesnės informacijos, dėl ko sutriko Seimo tinklapio ir kitų sistema veikla.

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro vadovas Rytis Rainys BNS teigė, kad centras informacijos apie incidentą neturi.

„Kibernetinės atakos požymių nėra, apie tai informacijos neturime, greičiausiai tai nutiko dėl elektros sutrikimo, mes dar patys tikslinamės tai su Seimo kanceliarija“, – teigė R. Rainys.

Jo teigimu, elektros sutrikimų penktadienio naktį būta ir daugiau, todėl greičiausiai Seimo sistemos neveikia dėl šios priežasties.

Atnaujinta 15.09 val.

Seimo tinklapio, viešos dokumentų paieškos ir vidinių informacinių sistemų veikimas atkurtas penktadienį po pietų.

„Seimo kanceliarijos informacinių sistemų veikimas atkurtas. Šiuo metu teisėkūros procedūros Seime gali vykti įprasta tvarka“, – rašoma parlamento kanceliarijos pranešime.

Sistemos penktadienį neveikė maždaug nuo 8 valandos ryto dėl audros nutrūkus elektros tiekimui ir po kelių valandų išsijungus tinklo kompiuterinei įrangai.

„Seimo kanceliarija nagrinės šio sutrikimo aplinkybes ir priežastis“, – teigiama pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA