Į Kaune esančią ligoninę vedantys laiptai: čia ir velnias koją išsisuktų | Kas vyksta Kaune

Į Kaune esančią ligoninę vedantys laiptai: čia ir velnias koją išsisuktų

Kauniečiai vis pilietiškiau žvelgia į miesto tvarkymą ir praneša apie kritines dalis, kuriose rekonstrukcijos darbai turi būti atlikti kuo skubiau, kad neįvyktų nelaimė. Viena kaunietė stebėjosi kritinės būklės laiptais, vedančiais į Romainių Tuberkuliozės ligoninę, čia trūksta bene pusės pakopų ir laiptais lipantys gyventojai privalo šuoliuoti kas antrą laiptelį, tačiau jokie darbai kol kas čia neatliekami.

„Prašau paviešinti, kol dar niekas galvos nenusisuko. O gal ir jau“, – į redakciją kreipėsi kaunietė, kuri baiminasi dėl žmonių gerovės.

Anot į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipusios kaunietės, laiptai veda į Romainių Tuberkuliozės ligoninę ir jais naudojasi ne tik darbuotojai, bet ir vietiniai gyventojai. Kaunietė klausia, ar šiais laiptais kas nors iš viso rūpinasi.

„Kaniūkuose yra viešojo transporto stotelė (Raudondvario plentas). Netoli Regitros. Laiptai veda i Romainių Tuberkuliozės ligoninę, kur kasdien jais lipa darbuotojai, ir aplink gyvenantys žmonės. Įdomu, kas turėtų būti už juos atsakingi?“, – teiravosi kritinės būklės laiptus užfiksavusi kaunietė.

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Jų avarinė būklė yra žinoma ir darbai jau greitu metu prasidės. Laiptus ir požemines perėjas tvarkantis rangovas yra užsakęs naujas pakopas, laukia kol jos bus pagamintos ir tada bus atliekami numatyti remonto darbai, kad šie laiptai vėl būtų tinkami naudoti“, – teigia A. Pakalniškis.

Kaunas turi daugybę laiptų, kurie jungia skirtingus rajonus ir yra gan intensyviai naudojami gyventojų, tačiau kritinė būklė fiksuojama ne tik tolimesnėse miesto vietose. Pernai pavasarį skaitytojai atkreipė dėmesį į laiptus jungiančius Šilainių ir Vilijampolės mikrorajonus, kur vaikščiojantys kauniečiai bijojo išsisukti koją.

Laiptai iš Šilainių į Vilijampolę / Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pasidomėjus šių laiptų būkle, savivaldybė suskubo juos tvarkyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA