Tarp Kauno vairuotojų užvirė diskusija, kuriose gatvėse galima užsitarnauti mokamą fotosesiją | Kas vyksta Kaune

Tarp Kauno vairuotojų užvirė diskusija, kuriose gatvėse galima užsitarnauti mokamą fotosesiją

„Facebook“ grupės „Kur stovi trikojis Kaune“ nario Nerijaus nuotr.

Nuokalnės gatvėje esantis stacionarus greičio matuoklis penktadienį tapo kauniečių apkalbų objektu. Internautai spėliojo ką čia veikia atvažiavę darbininkai. Prasidėjo spėlionės ir pastebėjimai, kad įranga permontuojama iš vieno greičio matuoklio į kitą, vairuotojai dalinosi mintimis, kurie, jų manymu, „inkilai“ stovi tušti ir pro juos pralėkus baudos mokėti nereikės. Kauno savivaldybė paaiškino, ką tą dieną veikė užfiksuoti darbininkai.

„Ruoškitės jau užkraunamas inkilas nuokalnės g.“, – pastebėjo nuotrauka „Facebook“ grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“ pasidalijęs Nerijus.

Kiti gyventojai komentavo, kad greičiausiai tuščias dabar yra Europos pr. nuokalnėje stovintis matuoklis, kiti pastebėjo, kad bijoti greičio matuoklių nereiks, jei bus laikomasi KET taisyklių. O kiti jau spėjo ir išbandyti greičio matuoklio funkcinalumą.

„Kiek žiūrėjau, atrodė, kad Europos prospekte tuščias stovi“, – teigė Jonas.

„Jau šiandien pastebėjau, žinau, kad veikia“, – įrašą komentavo galimai į fotosesiją papuolęs Raimukas.

„Laikykitės KET ir nereiks inkilų bijot“, – patarimą davė Saulius.

Kauniečiai spėja, kad radarai perkelti dėl miesto arterijoje vykstančių rekonstrukcijos darbų, todėl greičio matuokliai veikia tose vietose, kur eismo intensyvumas yra didesnis.

„Įdėjo į Savanorių pr. kalną ir Nuolalnės g. nes eismo intensyvumas stipriai išaugo dėl Šauklių-Jonavos (Pilies) žiedo rekonstrukcijos. Jei išėmė iš Europos pr nuokalnės, tai dar iš kažkur turėjo vieną išimti. Gal Jonavos gatvės“, – pamąstymais dalijosi Audrius.

Profilaktiniai darbai

Savivaldybė patikino, kad įrengtas matuoklis iki šiol fiksuoja pažeidimus, o užfiksuoti darbininkai atliko profilaktinius darbus. Situaciją pakomentavo Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

„Nuokalnės gatvėje buvo vykdoma profilaktinė greičio matuoklio patikra. Radaras šioje vietoje įrengtas 2019 metais ir fiksuoja pažeidimus iki šiol“, – teigė jis.

Įrengti 8, o veikia tik 5

2019 metų sausį pradėję veikti naujieji greičio matuokliai padeda išvengti skaudžių eismo įvykių ir taip pat sudrausminti greitį mėgstančius vairuotojus. Tiesa, mieste įrengti 8 greičio matavimo korpusai, tačiau vienu metu veikti gali tik 5, todėl vairuotojams tai lyg loterija, kurios metu galima užsidirbti ir nemenką baudą.

„Iš viso bus įrengti 5 stacionarūs greičio matuokliai (su korpusais) ir 3 papildomi greičio matavimo įrenginių korpusai (su reikalingomis komunikacijomis). Greičio matuoklius (įrenginius), pagal poreikį bus galima perkelti iš vieno korpuso į kitą“, – dar prieš įrengimą kalbėjo tuometinis Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Šie greičio matuokliai yra sumontuoti Savanorių pr. įkalnėje, Europos pr. nuokalnėje, Nuokalnės g., Baltų pr., Karaliaus Mindaugo pr., Kalantos g., Jonavos g., Šiaurės pr. įkalnėje. Šios vietos pasirinktos atsižvelgiant į pastarųjų keleto metų „juodųjų dėmių“ tyrimus ir po konsultacijų su policija. Tikimasi, kad stacionarūs greičio matuokliai atkreips vairuotojų dėmesį į leistiną greitį Kauno mieste ir sumažins eismo įvykių skaičių gatvėse.

Visi greičio matuokliai, kainavo 299 169,67 Eur.

Primename, kad nustatyto greičio viršijimas iki 10 km/val. vairuotojams užtraukia žodinę pastabą ar įspėjimą. Už nustatyto greičio viršijimą nuo 11 km/h iki 20 km/val. skiriama 12-30 eur. bauda. Nustatytą greitį viršijus nuo 21 km/h iki 30 km/val. gresia bauda nuo 30 iki 90 eur. bauda.

Mėgstantiems greitį ir nustatyto greičio viršijus nuo 31 km/h iki 40 km/val. gresia 120–170 eur. bauda, o pradedantiesiems ir motociklų vairuotojams taip pat skiriamas 3-6 mėn. vairuotojo teisių atėmimas. Nustatyto greičio viršijimas nuo 41 km/h iki 50 km/val. vairuotojams užtraukia baudą nuo 170–230 eur., o pradedantiesiems ir motociklų vairuotojams papildomai atimama teisė vairuoti nuo 6 iki 12 mėn.

Nusprendus nustatytą greitį viršyti daugiau kaip 50 km/val. vairuotai turės sumokėti 450–550 eur. baudą ir praras teisę vairuoti 1–6 mėn., o neturintys vairuotojo pažymėjimo gaus 450–700 eur. baudą. Pradedantiems ir motociklo vairuotojams vairuotojo pažymėjimas prarandamas 12-18 mėn. laikotarpiui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA