Pasibaigė antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis: paaiškėjo, kas mes iššūkį Lietuvos atstovams „The Roop“ | Kas vyksta Kaune

Pasibaigė antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis: paaiškėjo, kas mes iššūkį Lietuvos atstovams „The Roop“

delfi.lt 2021/05/21 00:07
/ DELFI / D. Pipo nuotr.

Ketvirtadienį, gegužės 20 dieną įvyko jau antrasis „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalis. Jo metu buvo išrinkti dalyviai, kurie ateinantį šeštadienį turės teisę pasirodyti finalinėje dalyje ir kovoti dėl nugalėtojų vardo. Gegužės 18-ąją jau paaiškėjo, kad „Eurovizijos“ finale pasirodys ir grupė „The Roop“.

Antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje iš viso pasirodė septyniolikos šalių atstovai: tarp jų – San Marinas, Estija, Čekija, Graikija, Austrija, Lenkija, Moldova, Islandija, Serbija, Sakartvelas, Albanija, Portugalija, Bulgarija, Suomija, Latvija, Šveicarija, Danija.

Besibaigiant renginiui paaiškėjo, kad „The Roop“ konkurentais tapo ir į „Eurovizijos“ finalą pateko Albanija, Serbija, Bulgarija, Moldova, Portugalija, Islandija, San Marinas, Šveicarija, Graikija ir Suomija.

Kelialapį į finalą pirmajame pusfinalyje jau pelnė 10 šalių: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Finale savo vietą jau užtikrintai turi ir Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

„Eurovizija“ – po metų pertraukos

Antrame pagal dydį Nyderlandų mieste vykstantis dainų konkursas praėjusiais metais buvo atšauktas dėl pandemijos. Laimei, šiemet „Eurovizija“ ir vėl džiugina tiek dalyvius, tiek jų pasirodymų nekantriai laukiančius gerbėjus.

Visgi dėl COVID-19 saugumo reikalavimų, renginys šiemet kitoks. Vietoj dešimčių tūkstančių žiūrovų areną užpildė tik 20 proc. joje esančių sėdimų vietų. Dar prieš prasidedant šou buvo skelbiama, kad arenoje renginį galės stebėti tik iki 3 500 žiūrovų, kurie turės paisyti griežtų taisyklių, pavyzdžiui, turėti ne vėliau kaip prieš 24 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą, į areną atvykti tik nurodytu laiku, dėvėti apsauginę veido kaukę ir kt.

Nepaisant to, dar 1956 metais Šveicarijoje pradėta rengti „Eurovizija“ kasmet prie televizijos ekranų ir interneto transliacijų pritraukia daugybę žiūrovų iš viso pasaulio. Kalbama, kad šaliai didžiausias ne sporto renginys pasaulyje įprastai būna naudingas ekonomiškai, nes turistai čia atvykdami išleidžia nemažai pinigų, tačiau iki akimirkos, kai visi gali pamatyti įspūdingą reginį, organizatoriams tenka pakloti milijonus.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet „Eurovizija“ turi savąjį šūkį. Šįkart dainų konkursas kviečia atsiverti – angl. „Open Up“. Organizatoriai tikino šiuo šūkiu norėję paskatinti žiūrovus bei dalyvius būti atviriems ne tik muzikai ar vienas kitam, bet ir bet kurioje gyvenimiškoje situacijoje.

Šių metų „Eurovizijos“ renginius – du pusfinalius ir finalą – patikėta vesti keturioms Nyderlandų įžymybėms: „YouTube“ žvaigždei Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials), laidų vedėjai Chantal Janzen ir atlikėjams Janui Smitui bei Edsilia Rombley.

Žemiau galite išvysti pirmojo pusfinalio akimirkas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA