Svarbu: nuo pirmadienio keičiasi beveik 20 autobusų ir troleibusų maršrutų | Kas vyksta Kaune

Svarbu: nuo pirmadienio keičiasi beveik 20 autobusų ir troleibusų maršrutų

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Šią savaitę kelininkai pradėjo ruoštis kapitaliniam Kauno pilies žiedo remontui, o nuo gegužės 17 d. vienas pagrindinių miesto transporto mazgų uždaromas visiškai. Tai ne tik sukels galvos skausmą vairuotojams, bet ir lems nemažai pokyčių viešojo transporto keleiviams. Iki rudens įvedami nauji, keičiami arba naikinami beveik 20 autobusų ir troleibusų maršrutų – pakeitimai iš kauniečių pareikalaus atidumo, o susigaudyti padės vairuotojai, stotelėse iškabintos schemos ir išmanieji įrenginiai.

Sudvejojus – kreiptis į vairuotoją

„Kauno autobusų“ transporto eksploatacijos direktorius Rimas Stankaitis „Kas vyksta Kaune“ pripažino, kad tokio sudėtingumo projekto įmonė dar neturėjo, tačiau bendromis jėgomis tikimasi kiek įmanoma sumažinti nesusipratimų ir suirutės. Tikėtis, kad viskas praeis absoliučiai sklandžiai, būtų naivu, tačiau pagrindinis Kauno vežėjas darys viską, kad vairuotojai kantriai išklausytų ir keleiviams padėtų.

„Kiekviename autobuse bus galima rasti pakeistų maršrutų schemą, kiekvienas vairuotojas turės tą schemą rankose. Žinodamas, kokiu maršrutu važiuoja ir kaip galima apvažiuoti kitais, kur išlipti, vairuotojas keleiviui patars“, – sakė R. Stankaitis, pažymėjęs, kad atnaujinti maršrutai bei tvarkaraščiai bus iškabinti ir stotelėse.

Kauniečiams primenama, kad stotelėje maršrutinės schemos viršutiniame kampe arba ant tvarkaraščio telefonu nuskenavus QR kodą, keleiviai gali sužinoti transporto atvykimą realiu laiku. Vėliau nusistovėjus eismui, „Kauno autobusai“ derindami su miestu gali dar kartą koreguoti tvarkaraščius atsižvelgiant į naujas eismo sąlygas, keleivių skaičių ir paslaugų poreikį.

P. Vileišio (Vilijampolės) tiltas bus atidarytas pėstiesiems ir dviratininkams, tad šia jungtimi toliau norintys naudotis gyventojai turės šansą keliauti „žaliuoju“ transportu. Nuo gegužės 17 dienos taip pat atidaromas Aleksoto funikulierius.

Keičiasi 19 autobusų ir troleibusų maršrutų

Dėl Kauno pilies žiedinės sankryžos remonto darbų nuo gegužės 17 d. keičiama beveik dvi dešimtys maršrutų ir atitinkamai jų eismo tvarkaraščių.

Žiede iki rugsėjo uždarius eismą bus nutraukiamas 27G autobusų ir 7-ojo bei 11-ojo troleibusų maršrutų eismas. Juos atitinkamai pakeis du nauji autobusų maršrutai – 7 ir 11.

Dėmesį turėtų atkreipti ir viešojo transporto keleiviai, važiuojantys 20, 21, 23, 31, 37, 39, 40, 44, 47, 48, 57 maršrutų autobusais bei 2, 5 ir 10 numerių troleibusais. Visi jie iki remonto pabaigos vyks aplinkkeliu arba bus dalijami į du maršrutus.

Nauji autobusų maršrutai

7 Geležinkelio stotis–Kaniūkai: autobusai nuo Geležinkelio stoties važiuos Vytauto pr., Kęstučio g., Nemuno g., Savanorių pr., Utenos g., Nuokalnės g., Varnių g., Neries krantine, Jurbarko g., Raudondvario plentu.

11 Islandijos pl.–Kaniūkai: autobusai nuo Islandijos pl. iki Savanorių prospekto važiuos S. Žukausko g., P. Lukšio g., toliau – Tvirtovės al., Neries krantine, Raudondvario plentu.

Keičiami autobusų maršrutai

20 autobusų maršrutas dalinamas į du atskirus: 20 Kauno pilis–Prezidento V. Adamkaus gimnazija maršrutu autobusai nuo Kauno pilies stotelės Šv. Gertrūdos gatvėje iki Prezidento V. Adamkaus gimnazijos stotelės važiuos įprasta 20 maršruto trasa; 20B P. Vileišio tiltas–Partizanų g. maršruto autobusai nuo P. Vileišio tilto stotelės Jonavos gatvėje (ties verslo centru „Dokas“) iki Partizanų g. stotelės važiuos įprasta 20 maršruto trasa.

21 autobusų maršrutas trumpinamas iki P. Vileišio tilto stotelės Jonavos gatvėje: 21 Saliai–P. Vileišio tiltas maršrutu autobusai iki Panerių gatvės važiuos įprasta trasa, toliau – Varnių ir Jonavos gatvėmis.

31 autobusų maršrutas dalinamas į du atskirus: 31A Technikumo g.–S. Dariaus ir S. Girėno g.–Kauno pilis ir 31B Jurbarko g.–Mega. 31A maršruto autobusai visomis savaitės dienomis nuo Technikumo g. iki Kauno pilies važiuos įprasta 31 autobusų maršruto trasa; 31B maršruto autobusai važiuos Brastos g., Jurbarko gatve, toliau – įprasta 31 maršruto trasa.

23, 37, 39, 40, 57G maršrutų autobusai iki ir nuo Centro važiuos Savanorių pr., Utenos g., Nuokalnės g., Varnių gatve, toliau – įprastais maršrutais.

44 autobusų maršrutas koreguojamas ir užsibaigs Vilijampolėje: 44 Liucijanavos g.–Varnių g. maršrutu autobusai iš Romainių, nuo Liucijanavos gatvės iki Brastos g. stotelės važiuos įprasta trasa, o toliau – Neries krantine iki Varnių gatvės.

47 autobusų maršrutas dalinamas į du atskirus: 47 Kleboniškis–P. Vileišio tiltas autobusai iš Kleboniškio iki P. Vileišio tilto stotelės važiuos įprasta 47-ojo maršruto trasa; 47B Kauno pilis–Onkologijos ligoninė maršrutu autobusai nuo Kauno pilies stotelės Šv. Gertrūdos gatvėje važiuos iki E. Ožeškienės g. stotelės, toliau – įprasta 47-ojo maršruto trasa iki Onkologijos ligoninės.

48 autobusų maršrutas trumpinamas iki Kėdainių g. stotelės: 48 Raudondvaris–Kėdainių g. maršruto autobusai įprasta trasa vyks iš Raudondvario tik iki Kėdainių g. stotelės.

Keičiami troleibusų maršrutai

2 maršruto troleibusai iki Vilniaus g. stotelės važiuos įprasta trasa, toliau – Gimnazijos g., Šv. Gertrūdos g. iki Savanorių prospekto ir likusiu įprastu maršrutu.

10 maršruto troleibusai visomis savaitės dienomis iki Vilniaus g. stotelės važiuos įprasta trasa, toliau – Gimnazijos g., Šv. Gertrūdos g. iki Savanorių prospekto ir likusiu įprastu maršrutu.

5 troleibusų maršrutas trumpinamas iki Vilniaus g. stotelės: 5 Petrašiūnai–Vilniaus g. maršruto troleibusai iki Vilniaus g. stotelės važiuos įprasta trasa, toliau – Gimnazijos g., Šv. Gertrūdos gatve iki E. Ožeškienės g. stotelės ir likusiu įprastu maršrutu.

Maršrutų pokyčiai uždarius pilies žiedą / „Kauno autobusų“ nuotr.

Svarbu sekti informaciją švieslentėse

„Stambių rekonstrukcijų, dėl kurių teko keisti maršrutus jau turėjome, kaip Utenos gatvės, Savanorių prospekto uždarymas. Kas antram žmogui tai visgi būna naujiena, apie kurią sužino įlipęs į autobusą ir nuvažiavęs ne ten. Kažkam taip tikrai nutiks, bet jeigu visi bus kantrūs, pabandys paaiškinti ir padėti, nepatogumų kiek įmanoma sumažinsime“, – vylėsi R. Stankainis.

„Kauno autobusų“ transporto eksploatacijos direktorius pridūrė, kad visi autobusai dabar važiuoja su švieslentėmis. Keleivis, kuris stovės stotelėje ir nieko nežinodamas lauks troleibuso, tiesiog sulauks autobuso, tačiau jo švieslentėje bus aiškiai nurodytas troleibuso numeris ir kryptis.

„Viskas tas pats, tik transporto priemonė bus raudona, ne žalia. Autobusų šiam reikalui tikrai užteks, dar turime ir rezervo. Manau, pirma savaitė bus sunki, o paskui kiekvienas ras savo maršrutą, jie nusistovės ir kadangi pilies žiedo rekonstrukcija vyks gana ilgai, taps įprasti“, – ramiai į laukiantį iššūkį žiūrėjo R. Stankaitis.

Planuojama, kad eismas žiedinėje sankryžoje bus ribojamas nuo gegužės 17 d. iki rugsėjo. Detalią informaciją apie maršrutų pokyčius rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA