Didžioji rekonstrukcija prasidėjo: kauniečiai pirmadienį leidžia spūstyse | Kas vyksta Kaune

Didžioji rekonstrukcija prasidėjo: kauniečiai pirmadienį leidžia spūstyse

D. Biržiečio nuotr.

Artėjanti itin didelio masto rekonstrukcija Kauno pilies žiedinėje sankryžoje jau pasitinka vairuotojus, pirmadienį čia prasidėjo remonto parengiamieji darbai. Uždarius Šauklių gatvės vidurį, piko metu žiedinėje sankryžoje nutįso ir transporto priemonių eilės.

„Norime priminti, kad jau nuo ateinančio pirmadienio eismas šioje atkarpoje visiškai sustos. Suprantame, kad vairuotojams nepatogumų išvengti nepavyks, tačiau šiuos darbus padaryti būtina ir jau rugsėjį transporto mazgas pasitiks atsinaujinęs bei gerokai patogesnis visiems eismo dalyviams. Todėl dar kartą paprašysime kantrybės bei supratingumo, juk nepatogumai laikini, o teigiami pokyčiai – ilgam“, – pirmadienio popietę savo „Facebook“ puslapyje paskelbė Kauno savivaldybė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad prasidėję rekonstrukcijos darbai pareikalaus supratingumo ne tik iš vairuotojų, bet ir viešojo transporto keleivių.

Eismo ribojimai nuo gegužės 17 d. / Kaunas.lt nuotr.

Gatvių tvarkymo planas apims net keletą zonų: bus remontuojamos P. Vileišio tilto deformacines siūlės, atnaujinamos Kauno pilies žiedo, Šauklių bei Šv. Gertrūdos gatvių važiuojamosios dalys ir šaligatviai. Taip pat numatyta keisti kontaktinį troleibusų tinklą.

Darbų įkarštis planuojamas būtent vasarą, kai mieste gerokai sumažėja automobilių. Transporto eismas vadinamuoju Kauno pilies žiedu ir jo prieigomis bus visiškai uždarytas gegužės 17 dieną.

Kapitalinį remontą, kurio vertė sieks apie 3 mln. eurų, atliks konkursą laimėjusi akcinė bendrovė „Kauno tiltai“. Darbus užbaigti planuojama iki rudens.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA