Iš Pravieniškių pataisos namų pabėgo du nuteistieji | Kas vyksta Kaune

Iš Pravieniškių pataisos namų pabėgo du nuteistieji papildyta

DELFI ir Kalėjimų departamento nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Iš Pravieniškių pataisos namų penktadienį pabėgo du nuteistieji, vykdoma jų paieška, pasitelktas ir pasieniečių sraigtasparnis.

Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos pareigūnai naktį per vaizdo kameras pastebėjo du asmenis perlipančius tvorą ir nubėgančius į mišką. Skaičiuotės metu nustatyta, kad du nuteistieji savavališkai pasišalino iš įkalinimo įstaigos, rašoma Kalėjimų departamento pranešime žiniasklaidai.

Bausmę atliekantys drausmės grupės nuteistieji Egidijus Žilinskas, gimęs 1996 m., ir Rolandas Kazakevičius, gimęs 1974 m., iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino išlaužę lango grotas ir po to perlipo per įstaigos apsaugos perimetro tvorą.

Vyksta pabėgusiųjų paieška, nuteistųjų ieško Kalėjimų departamento ir policijos pareigūnai, pasitelktas Valstybės sienos apsaugos sraigtasparnis.

Papildyta 08.50 val.

Departamento teigimu, E. Žilinskas yra teistas už vagystę, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą. Jo bausmės termino pabaiga 2023 metų vasario 28-oji. R. Kazakevičius teistas už plėšimą ir turto prievartavimą. Bausmės pabaiga – 2024 metų gruodžio 12 diena.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA