Šilainių šlaite nupjauti krūmai slėpė gėdingą paslaptį: o pakviesti į talką nereikėjo? | Kas vyksta Kaune

Šilainių šlaite nupjauti krūmai slėpė gėdingą paslaptį: o pakviesti į talką nereikėjo?

Skaitytojos nuotr.

Šylant orams suaktyvėja ir pavasariniai darbai, to neišvengė ir krūmingi Šilainių šlaitai, kuriuos nupjovus pasimatė užkauptas čia klajojančių praeivių turtas. Kaunietė kreipėsi į redakciją su nuostaba, kodėl krūmai išgenėti, o šiukšlės nesurinktos. Moterį papiktino ir tai, kad vykusi „Darom“ akcija neatkeliavo iki jos namų.

„Prieš savaitę Šilainių mikrorajono Rasytės gatvės daugiabučių gyventojai išgirdo dūzgiant pjūklus ir buvo maloniai nustebinti sulaukę didelės brigados darbininkų, kurie stropiai pjovė krūmus, brūzgynus, genėjo medžius Baltų pr. šlaituose, bei šalia Rasytės dviračių tako.

Tuose brūzgynuose buriuodavosi, šiukšlindavo ir net apsigyvendavo asocialūs asmenys. Ne kartą norėjosi kvieti policiją, bet buvo aišku, kad policininkai nebudės prie kiekvieno krūmo, o jiems nuvykus, tie girtuokliai sėkmingai sugrįš. Todėl brūzgynų panaikinimas buvo labai lauktas“, – džiaugėsi skaitytoja Dalia.

Nors moteris jautėsi dėkinga krūmus nugenėjusiems darbininkams, ji atkreipė dėmesį ir į tai, kad po atliktų darbų atsirado naujų problemų, kurios iš karto išspręstos nebuvo.

„Tačiau pašalinus krūmus atsidengė daugelį metų slėpti šiukšlynai. Tikėjomės, kad juos sutvarkys tie kam priklauso viešųjų plotų tvarkymas, arba bent būsim pakviesti į akciją „Darom“, nes tokio masto sąvartynai – ne pavienių entuziastų jėgoms… Bet akcija „Darom“ šiemet „vyko“ taip, kad neįvyktų… Ji praėjo, o Baltų pr. šlaitai ir toliau daro gėdą miestui ir Šilainių seniūnijai“, – sielvartą dėl negauto pakvietimo į tvarkymosi akciją liejo kaunietė.

„Gal laukiama, kad krūmai greit atžels ir vėl paslėps tai, kas atsidengė… Gaila, kad mieste daug gražiai pradėtų darbų užsitęsia arba iš viso nepasibaigia, galima būtų pateikti begalę pavyzdžių. Vis tik norėtųsi tikėti, kad šį kartą pavyks pasidžiaugti malonia išimtimi ir šis pradėtas darbas bus kokybiškai užbaigtas“, – viltingai tikėjosi Dalia.

Susisiekus su „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistu Jonu Tumpa, šis patikino, kad Šilainių šlaitai neliks nusėti šiukšlintojų paliktoms atliekomis. Anot jo, darbininkai ilgai nelaukė ir ėmėsi darbų šioje Kauno vietovėje.

„Baltų pr. kalne buvo tvarkoma aplinka: panaikinti/apgenėti krūmai, dėl ko pasimatė daugybė šiukšlių. Vos tik buvo atlikti šie aplinkos tvarkymo darbai, „Kauno švara” gavo Kauno savivaldybės užsakymą sutvarkyti šią teritoriją – surinkti ir išvežti čia besimėtančias atliekas.
Šią Baltų pr. kalno atkarpą šiandien pradėjo tvarkyti mūsų darbuotojai. Planuojame, kad tvarkymo darbus šioje vietoje pabaigsime per kelias dienas“, – patikino jis.

Specialistas J. Tumpa patvirtino, jog šią teritoriją prižiūri ir jos tvarka rūpinasi Šilainių seniūnija. Baltų pr. kalnų šlaitus tvarko seniūnijos darbuotojai arba gyventojai (įvairių talkų ir iniciatyvų metu).

Anot jo, „Kauno švara“ per pastaruosius metus nebuvo gavusi jokių užsakymų sutvarkyti Baltų pr. kalno šlaitų, čia bus pirmasis toks kartas.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA