Karantino atlaisvinimus kauniečiai pasitiko siautulingame vakarėlyje: aplinkybes jau aiškinasi policija | Kas vyksta Kaune

Karantino atlaisvinimus kauniečiai pasitiko siautulingame vakarėlyje: aplinkybes jau aiškinasi policija papildyta

Ketvirtadienį gyvenimas, atrodo, po truputį grįžo į senas vėžes. Atlaisvėjus karantinui, dalis kauniečių laiką leido lauko kavinėse, gi kiti saulei nusileidus surengė siautulingą vakarėlį.

Vidurnaktį viešoje erdvėje išplito vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuota dešimtys gyvenimu besimėgaujančių žmonių. Į Laisvės alėjoje įsikūrusią kavinę „Movido“ sugužėję kauniečiai noriai viešino karantino metu kiek užmirštus šokių judesius, grojant garsiai muzikai skanavo įvairius gėrimus. „Čia žmonės kitoj dimensijoj“, – vaizdo įrašą apibūdina vienas iš vakarėlių dalyvių.

„Šaunus vakarėlis, kai tokie puikūs karantino atlaisvinimai „paskiepytiems“, arba prasirgusiems iki 10 žmonių, šiandien, vieta „Movido“, Kaunas“, – vidurnaktį pranešė skaitytojai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, triukšmingi vakarėliai „Movido“ kavinėje vyksta ne pirmą kartą. Aplinkiniai Laisvės al. gyventojai nuolat kreipiasi į policijos pareigūnus dėl triukšmautojų sutramdymo. Tuo metu balandžio 22-osios vakarą šalia skandalingos kavinės gyvenantys kauniečiai taip pat girdėjo trankios muzikos garsus, matė būrį žmonių.

„Jei rimtai, tai galvojau, kad vyksta kažkoks „Romuvos“ kino teatro atidarymas, nes žmonių tikrai buvo labai daug, muzika irgi girdėjosi“, – portalui pasakojo šaltinis pridurdamas, kad vakarėlis galimai prasidėjo labai anksti, gal net apie 19 val. vakaro, o apie 1 val. nakties jau nieko nebuvo girdėti.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė, vakar 21.04 val. policijos elektroninių paslaugų sistemoje www.epolicija.lt buvo gautas pranešimas su vaizdine medžiaga apie tai, kad Kaune, Laisvės al., prie kavinės asmenys nesilaiko karantino režimo.

O. Vaitkevičienės teigimu, visa informacija perduota Kauno miesto Nemuno policijos komisariatui, vyksta aplinkybių patikslinimas. Su baro atstovais „Kas vyksta Kaune“ susisiekti nepavyko – „Facebook“ paskyroje nurodytu numeriu nieks nepakėlė.

Jei paaiškėtų, kad minėtoje kavinėje iš tiesų vyko siautulingas vakarėlis nesilaikant karantino reikalavimų, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d. šventėms dalyviams dėl pavojaus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms grėstų nuo 500 iki 1500 eurų bauda. Kavinės vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad renginius leidžiama rengti, kai juose dalyvauja ne daugiau kaip 150 žiūrovų, laikantis nustatytų reikalavimų. Renginius uždarose erdvėse leidžiama organizuoti, kai užpildoma ne daugiau kaip 30 proc. visų sėdimųjų vietų.

Taip pat primename, kad laisvesnės karantino sąlygos gali būti taikomos tik persirgusiems koronavirusu ar kitu būdu įgijusiems imunitetą asmenimis. Tokiu atveju, leidžiama rengti asmenines šventes viešose ir privačiose erdvėse, jei jose dalyvauja ne daugiau kaip 10 vakcinuotų ar persirgusių asmenų.

Papildyta 12.24 val.

Su kavinės „Movida“ vadove Dominyka pavyko susisiekti „Delfi“, ji portalui sakė, jog apie internete pasklidusį vaizdo įrašą sužinojo iš žiniasklaidos ir mano, kad viešojoje erdvėje pasklido senas vaizdo įrašas.

„Žmonės, gal gyvenkime draugiškai ir be pavydo scenų? Čia senas video kažkoks vaikšto. Nežinau, kas čia – gal konkurentai skelbia… Taip, vakar buvo daug žmonių. Kažkuriuo momentu gal visi išeidinėjo… Na, žinote, kaip būna. Buvo ir daug „Erasmus“ programos studentų. Mes tikrai laikėmės visų karantino reikalavimų. Matote, aš nelabai žinau, koks čia tas video vaikšto internete, man čia visi skambina dabar…“ – kalbėjo pašnekovė.

Dar kartą paklausta, ar vakar neužfiksavo didelio vakarėlio, pašnekovė komentavo: „Mes labai ribojome žmonių skaičių viduje, bet, kadangi pas mus yra labai mažai vietos, ir kai žmonės eina į tualetą ar prie baro, gali susidaryti klaidingas įspūdis. Tad visus stengėmės varyti į lauką“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA