Švelnesnės karantino sąlygos bus taikomos jau persirgusiems ar paskiepytiems gyventojams | Kas vyksta Kaune

Švelnesnės karantino sąlygos bus taikomos jau persirgusiems ar paskiepytiems gyventojams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė nustatė palengvinimus žmonėms, turintiems imunitetą koronavirusui juo persirgus ar pasiskiepijus – jiems bus taikomos švelnesnės karantino sąlygos.

Kaip rašoma Vyriausybės pranešime spaudai, asmenims, persirgusiems COVID-19 liga, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu ir nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 180 dienų, bei asmenims, paskiepytiems ES vaistinių preparatų registre įregistruota COVID-19 vakcina pagal skiepijimo schemą, gali būti taikomos švelnesnės karantino režimo priemonės negu kitiems asmenims.

Dalį palengvinimų siūloma įvesti nuo balandžio 22 dienos: tokie žmonės galėtų susiburti ne didesnėmis nei dešimties žmonių grupėse, kurios galėtų kartu būti transporte bei viešose vietose, palaikyti artimus kontaktus, rengti asmenines šventes, dalyvauti ekskursijose.

Taip pat tokie žmonės galėtų lankyti gyventojus visose stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, šeimynose, grupinio ir bendruomeninio gyvenimo namuose bei asmens sveikatos priežiūros įstaigų pacientus.

Šiems žmonėms bus leidžiamos ekskursijos atvirose erdvėse, kuriose dalyvauja ne daugiau kaip 10 vakcinuotų ar persirgusių asmenų.

Atsižvelgus į šiuos pakeitimus būtų leidžiama teikti tokioms grupėms apgyvendinimo paslaugas, organizuoti jų šventes.

Be to, tiek kaimo turizmo sodybos, tiek kitos apgyvendinimo įstaigos nuo balandžio 26 dienos galėtų teikti baseinų ir pirčių paslaugas visose apgyvendinimo paslaugas teikiančiose įstaigose, kai jos teikiamos ne daugiau kaip vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams.

Taip pat bus leidžiama teikti baseino paslaugas moksleiviams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA