E. Ostapenko mama prakalbo apie paskutines dainininko gyvenimo akimirkas: netekome per penkias minutes | Kas vyksta Kaune

E. Ostapenko mama prakalbo apie paskutines dainininko gyvenimo akimirkas: netekome per penkias minutes

delfi.lt 2021/04/14 13:42
Eugenijus Ostapenko / Asmeninio albumo nuotr.

Trečiadienį Lietuvą apskriejo liūdna žinia – netikėtai mirė estrados atlikėjas, dainų kūrėjas Eugenijus Ostapenko. 44-erių vyras, pasak jo artimųjų, mirė nuo širdies nepakankamumo. Paskutines gyvenimo akimirkas dainininkas leido su mama, kuri kartu su Delfi sutiko pasidalinti prisiminimais apie sūnų ir prabilo apie lemtingą momentą, kai, deja, niekuo padėti nebegalėjo net medikai.

Viso pokalbio metu pašnekovė sunkiai tramdė ašaras – moteris pripažino, kad mamai netekti savo vaiko yra skaudžiausia, kas gali nutikti.

„Ilgą laiką viskas buvo gerai su jo sveikata, nesirgo… Viskas įvyko staiga. Darbavosi. Su manimi žiūrėjo televizorių, sėdėjo šalia fotelyje, nuėjo trumpam į virtuvę pasiimti pieno su medumi, paskui nuėjo į savo kambarį. Bet po to grįžo, sako: „Man blogai, kviesk greitąją“. Ir viskas. Greitoji nespėjo atvažiuoti, kai jau buvo viskas“, – susijaudinusi kalbėjo dainininko mama.

Priekaištų medikams moteris neturi – į vietą du greitosios pagalbos automobiliai atvyko stebėtinai greitai.

„Jam pradėjo trūkti oro, pradėjo mėlynuoti. Greitoji atvažiavo labai greitai, dvi brigados, bet jau niekuo negalėjo padėti. Medikai jį atgaivinti bandė visą valandą, bet tai nepadėjo“, – pasakojo ji.

Pašnekovė neslėpė, kad nepaisant to, jog pastaruoju metu Eugenijus sveikata nesiskundė, jo ligų istorijoje būta ne viena.

„Buvo pas jį ligų, buvo. Bet kažkaip vis tiek netikėta. Juk buvo tik 44 metai“, – sielvartauja moteris.

Mama ir sūnus turėjo itin stiprų ryšį, pastaruoju metu Eugenijus gyveno kartu su ja, visada būdavo nusiteikęs padėti.

„Buvome labai artimi. Visa Lietuva tai žinojo. Aš visur jį lydėdavau, koncertų nepraleisdavau“, – prisiminė ji.

Moteris mano, kad mirties priežastimi tapo problemos su širdimi, tačiau dėl tikslumo bus atliktas skrodimas.

„Rytoj darys skrodimą. Ko gero, širdis. Daugiau nežinau, kas galėtų būti. Bet norisi sužinoti, kas nutiko. Jo netekome per penkias minutes“, – Delfi atviravo mama.

Ponia Liubovė pastaruoju metu džiaugėsi sūnumi, kadangi jis savo gerbėjams ruošė naują programą, planavo į sceną grįžti su šviežiu repertuaru.

„Jis įrašinėjo naujas dainas. Jau dvi buvo pradėtos rašyti, neabejoju, kad jos būtų tapusios hitais. Jis iš scenos niekada neišėjo, ruošė naują programą. Galvojo, po karantino jas įrašys, išleis oficialiai, muzika ir žodžius jis jau turėjo“, – pasakojo pašnekovė.

Eugenijus Ostapenko / Asmeninio albumo nuotr.

Šiuo metu Eugenijaus mama vos spėja priimti skiriamą bičiulių, kolegų ir gerbėjų užuojautą. Telefonas netyla visą dieną. Moterį guodžia tik tai, kad jis iš tiesų buvo mylimas, nepaisant skandalų, kuriuos yra aprašiusi žiniasklaida.

„Labai daug žmonių rašo, skambina. Labai daug. Visi, kas yra bendravę su juo, su manimi sutiks, kad jis buvo labai nuoširdus, ramus, paslaugus. Tiek daug gražių dainų yra sukūręs, tiek daug hitų: „Dviratukas“, „Atostogaut“, „Čigonėlė“, „Auksiniai bateliai“, „Sena pabieda“… Manau, tiek hitų turi retas atlikėjas Lietuvoje. Ir kitiems hitus rašė – Romui Dambrauskui „Vėjas pučia“, Laimai Žemaitytei „Balandis mano baltas tu“, „Mielas sudie“, „Be tavęs ir t.t.“, – vardijo ji.

Amžinojo poilsio E. Ostapenko atguls Klaipėdoje šeimos kape. Su velioniu bus galima atsisveikinti šarvojimo metu. Apie tai mama Eugenijaus draugus, kolegas ir gerbėjus informuos šią savaitę socialiniuose tinkluose.

„Jau susitariau su Šv. Juozapo bažnyčia Klaipėdoje, ten salėje turėtume jį šarvoti. Arti mūsų namų“, – teigė Liubovė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA