Aiškėja darbų ties Ateities plentu priežastis – po magistrale atsivėrė kambario dydžio ertmė | Kas vyksta Kaune

Aiškėja darbų ties Ateities plentu priežastis – po magistrale atsivėrė kambario dydžio ertmė

R. Tenio nuotr.

Kai kurie A1 keliu važiavę ir į Ateities plentą sukti planavę vairuotojai antradienį turėjo keisti savo maršrutą. Darbus šioje atkarpoje pradėjusi bendrovė „Kauno tiltai“ patikslino, kad dėl lūžusio vamzdžio susidarė avarinė situacija, kurią privalu likviduoti, o remontas truks iki vasaros antros pusės.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ trečiadienį pateiktame komentare nurodė „Kauno tiltų“ komunikacijos specialistė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė, pernai magistralės A1 ruože netoli įsukimo į Ateities plentą pastebėta nedidelė kelio dangos įlūža. Tuo kartu buvo taikytos laikinos saugumo priemonės, ertmė užtaisyta.

„Tačiau intensyvūs gruntinių vandenų išplovų procesai tęsėsi, po važiuojamąja dalimi atsivėrė kambario dydžio ertmė. 7 m gylyje aptiktas sulūžęs 2 m skersmens gelžbetoninis vamzdis. Spėjama, jog tai prieš pusę šimto metų tiestos magistralės statybų palikimas. Toks įvykis, be abejo, pavojingas visiems eismo dalyviams“, – aiškino G. Samulionytė-Lekavičienė.

Kad grėsminga situacija nepasikartotų, Lietuvos automobilių kelių direkcija nusprendė rekonstruoti pažeistą vandens pralaidą. Bendrovė „Kauno tiltai“, vykdydama šią rekonstrukciją, trims mėnesiams A1 kelyje ribos eismą Vilniaus kryptimi ir kiek trumpiau – tęsiant remontą kitoje magistralės pusėje. Visus darbus planuojama pabaigti iki rugpjūčio mėnesio.

Kelio remontas magistralėje A1 ties Ateities plentu

„Atkreipiame vairuotojų dėmesį, jog keliaujant iš Vilniaus Klaipėdos link, viadukas į Ateities plentą dėl darbų uždarytas nebus. Vykstantiems sostinės link ir ketinantiems pakliūti į Ateities plentą, rekomenduojame važiuoti iki kito – muitinės – viaduko, apsisukti ir šiek tiek grįžti atgal iki Ateities plento“, – apylankos maršrutą brėžė „Kauno tiltų“ atstovė.

Ji patikslino, kad šiuo metu jau nufrezuota kelio danga, kasamas gruntas ir kalama spraustasienė. Sulūžęs gelžbetoninis vandens pralaidos vamzdis bus keičiamas nauja, patvaria metaline konstrukcija.

„Tikėdamiesi eismo dalyvių geranoriškumo ir supratingumo, dėkojame už kantrybę ir atsiprašome už laikinus nepatogumus. Būkite budrūs ir stebėkite laikinus eismo organizavimo pakeitimus žyminčius apylankos ženklus“, – pridėjo G. Samulionytė-Lekavičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA