Remontui uždaryta svarbi magistralės Kaunas-Vilnius jungtis | Kas vyksta Kaune

Remontui uždaryta svarbi magistralės Kaunas-Vilnius jungtis atnaujinta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį A1 keliu sostinės kryptimi skrieję vairuotojai ties Ateities plento viaduku susidūrė su kiek netikėta kliūtimi – viena magistralės pusė uždaryta pradėjus vandens pralaidos rekonstrukciją. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, automobiliams net kelis mėnesius gali tekti sukti per Palemono gatvę nuvesta apylanka.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ grupėje dalijosi vairuotojai, jau nuo antradienio ryto A1 magistrale važiuojant link Vilniaus, ties Ateities plentu formavosi spūstis. Priežastis – uždarytas nusukimas į Ateities plentą Petrašiūnų kryptimi, eismą kreipiant viena kelio puse.

Tiesa, žmonės stebėjosi įspėjamųjų ženklų apie remontą stygiumi, apylanka pro Palemono gatvę ir „Lytagrą“ ryte esą taip pat nebuvo pažymėta, tačiau panašu, kad kiek vėliau ženklai buvo sustatyti.

Pastabesnieji sakė, kad numatomus darbus išduodantis geltonas horizontalusis ženklinimas šioje A1 kelio atkarpoje buvo nubraižytas jau bene prieš savaitę.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) interaktyviame žemėlapyje eismoinfo.lt nurodytais kontaktais susisiekus su remontą vykdančios bendrovės „Kauno tiltai“ kelininku Sauliumi Valiu, šis užsiminė, kad darbai tęsis net iki rugpjūčio.

Tuo metu į Kauną važiuojantis transportas bus kreipiamas apylanka pro Palemono gatvę ir Kauno teritorinės muitinės padalinį palei magistralę link Ateities plento. Pašnekovas antradienį popiet patikino, kad apylanka buvo deramai pažymėta.

Posūkis į Ateities plentą uždarytas dėl po kelio pylimu esančios pralaidos, skirtos vandens nutekėjimui, remonto. S. Valio teigimu, darbų metu eismas nuo Vilniaus vyks kaip įprasta, dobilo formos sankryža ir viaduku bus galima naudotis.

Reikia atkreipti dėmesį, kad minėtame eismoinfo.lt žemėlapyje pateikiamais duomenimis, pralaidos rekonstravimas turėtų tęstis tik iki gegužės 24 d.

Bet kokiu atveju, A1 magistralės 91,0-91,6 km artimu metu eismas vyks tik viena puse, o greitis ribojamas iki 50 km/val. Tuo met galima tikėtis, kad piko metu ties važiuojamosios dalies susiaurėjimu formuosis spūstys.

Atnaujinta balandžio 14 d., 15.15 val.

„Kauno tiltų“ komunikacijos specialistė Giedrė Samulionytė-Lekavičienė „Kas vyksta Kaune“ trečiadienį patikslino, kad remonto prireikė po važiuojamąja dalimi atsivėrus kambario dydžio ertmei.

„7 m gylyje aptiktas sulūžęs 2 m skersmens gelžbetoninis vamzdis. Spėjama, jog tai prieš pusę šimto metų tiestos magistralės statybų palikimas. Toks įvykis, be abejo, pavojingas visiems eismo dalyviams“, – LAKD organizuojamos rekonstrukcijos priežastį įvardijo „Kauno tiltų“ atstovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA