Fiksuoja kaunietis: po tokių manevrų kojos drebėjo pusvalandį | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietis: po tokių manevrų kojos drebėjo pusvalandį

Šeštadienio rytą Kleboniškio tiltu vykusių transporto priemonių kelionė per plauką nesibaigė masine avarija. A1 keliu atidūmęs lengvasis automobilis „VW Golf“ avarines situacijas kėlė viena po kitos, taip privertęs ne vieną vairuotoją ne tik spausti stabdžių pedalus, bet ir ilgam įsiminti nardančio automobilio valstybinius numerius.

„VW Golf“ markės automobilis staigiai užkišo ir vėl staigiai darė pavojingą manevrą. Tiek aš, tiek kiti eismo dalyviai turėjo staigiai stabdyti, buvo labai arti avarijos“, – nemalonia patirtimi dalijosi vairuotojas.

Kaip matyti kauniečio užfiksuotame vaizdo įraše, Kleboniškio tiltu lyg akis išdegęs lekiantis „VW Golf“ vairuotojas vos tik radęs laisvą tarpelį iš pirmos eismo juostos neria į antrą, vėliau iš antros į pirmą.

„Puikiai matosi, kaip darė lenkimo manevrą prieš pat sunkvežimį taip priversdamas kitas dvi transporto priemones staigiai stabdyti“, – komentavo skaitytojas ir pripažino, kad po tokio kelyje sutikto vairuotojo kurį laiką net kojos drebėjo.

„Po šio įvykio kojos drebėjo kokį pusvalandį ir sakiau nepaliksiu taip visko, kad vairuotojas neliktų nenubaustas už tokius manevrus“, – pridūrė jis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad transporto priemonių vairavimas vienu metu ar paeiliui padarant kelis grėsmę eismo saugumui keliančius eismo taisyklių pažeidimus, lenkimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama lenkti, pavojingą situaciją sukėlęs (t. y. privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti) Kelių eismo taisyklių pažeidimas, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 420 str. užtraukia baudą vairuotojams nuo 170 iki 230 eurų baudą.

Neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 450 iki 600 eurų baudą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA