„Evolution Lithuania“ Kaune sukurs dar daugiau perspektyvių darbo vietų | Kas vyksta Kaune

„Evolution Lithuania“ Kaune sukurs dar daugiau perspektyvių darbo vietų

M. Plepio nuotr.

Dar praėjusių metų pabaigoje pasaulyje pirmaujanti IT sprendimų gyviems žaidimams kūrėja „Evolution“ paskelbė kurianti išskirtinę žaidimų transliacijų studiją Kaune. Praėjus vos keliems mėnesiams, pavasario pradžioje 15 metų gimtadienį mininti bendrovė informavo, kad „Alia“ verslo centre (Raudondvario pl. 107)  Kaune įsikūrusiame padalinyje duris atveria ir modernus biuras su išskirtinėmis poilsio erdvėmis darbuotojams bei „Evolution“ mokymų akademija. Naujosiose erdvėse tarptautinė įmonė planuoja sukurti 1000 perspektyvių darbo vietų.

„Evolution“ – pasaulyje pirmaujanti B2B azartinių žaidimų kūrimo bendrovė ir IT sprendimų lyderė, veikianti daugiau nei 20 skirtingų pasaulio miestų. 15 metų patirtį sukaupusi bendrovė vienija per 10 000 nuolatinių darbuotojų. Nors plėtrą Kaune įmonė pradėjo tik praėjusių metų pabaigoje, čia jau veikia išskirtinė gyvų azartinių žaidimų transliacijų studija, o artimiausiu metu duris atvers ir šiuolaikiškais sprendimais grįstas biuras bei mokymų akademija.

Apie itin greitą ir sklandų įmonės startą bei jos kuriamą naudą miestui „Kas vyksta Kaune“ redakcija kalbina „Evolution Lithuania“ projektų vadovę Raimondą Masonienę.

– Kiek laiko užtruko įrengti „Evolution“ studiją Kaune?

– Jei skaičiuosime nuo dienos, kuomet pradėjome statybos darbus „Alia“ verslo centre, iki dienos, kai atvėrėme pirmąsias žaidimų studijas, užtrukome 55 darbo dienas.

– Ar tiesa, jog šios „Evolution“ studijos statybų bei įrengimo darbų projektas buvo įgyvendintas per trumpiausią laiką visoje „Evolution“ 15 metų veiklos istorijoje?

– Taip, tikra tiesa. Šios studijos atidarymą Lietuvoje šventėme kaip greičiausią visoje „Evolution“ istorijoje. Dar rugpjūtį, kai tik pradėjome statybos darbus, žinojome, jog šis projektas pareikalaus daug intensyvaus darbo.

O kur dar įtempta pandeminė situacija, apėmusi visą pasaulį! Nepaisant to, mums pavyko mobilizuoti jėgas ir išlaikyti komandos energiją bei atsidavimą aukščiausiame taške viso projekto laikotarpiu.

Raimonda Masonienė / M. Plepio nuotr.

– Ar galėtumėte išskirti pagrindinį veiksnį, lėmusį, jog šį ambicingą projektą įgyvendinote per neįtikėtinai trumpą laiką?

– Be jokios abejonės, tai – komandinio darbo, kuriuo aš nepaprastai didžiuojuosi, rezultatas. Mes visuomet žinojome, jog esame reikli ir stipri komanda „Evolution“ viduje.

Visgi su šiuo projektu žengėme dar vieną žingsnį į priekį – kartu su partneriais subūrėme galingą komandą projektui įgyvendinti.

Taip pat galime pasidžiaugti, kad nuo pat projekto inicijavimo pradžios vyko ypatingai sklandus bendradarbiavimas su „Alia“ pastato valdytojais, Klaipėdos terminalo grupe. Visa tai yra didelis pasiekimas, suteikęs mums prabangą sklandžiam projekto vykdymui. Dabar beliko įgyvendinti išsikeltus veiklos tikslus.

– Kokius tikslus buvote užsibrėžę įgyvendinti naujame pastate iki studijų atidarymo dienos?

– Mūsų darbuotojų gerovė, be jokių kompromisų, yra neginčijamas prioritetas viso „Evolution“ tinklo mastu. Dėl šios priežasties visų pirma pasirūpinome, jog būtų užtikrintos visos reikalingos inžinerinės sistemos ir saugumo priemonės, lemiančios aukštą darbo vietos kokybę: grynas oras, ergonomiški baldai, saugus interneto ryšys, griežčiausius saugumo reikalavimus atitinkantis duomenų centras bei bendrieji biuro saugos sprendimai – biometrinė įeigos kontrolė, stebėjimo kameros ir kt.

„Evolution“ kolektyvas / M. Plepio nuotr.

Įgyvendinus visa tai, buvome pasiruošę pakviesti motyvuotus žmones prisijungti prie mūsų ir tapti „Evolution“ komandos dalimi.

Tiesa, paraleliai čia įrengėme vieną iš gražiausių „Evolution“ žaidimų studijų, suteikiančių VIP patirtį ir galimybę mėgautis aukščiausios kokybės pramogomis transliacijas stebintiems žaidėjams.

– Kuo labiausiai didžiuojatės įgyvendinami šį projektą?

– Komandos įsitraukimu. Įrodėme, jog pasitikėjimas, sąžiningumas ir pagarba yra savybės, kuriomis galime pelnytai didžiuotis ir dalintis kaip organizacija. Taip pat, jog visuomet siekiame tapti dar geresniais!

Galiu didžiuodamasi sakyti, jog atradome naujus būdus, kaip bendradarbiauti ir kaip nepamesti išsikeltų tikslų tokiomis neapibrėžtomis ir sunkiai prognozuojamomis sąlygomis, kokiomis pastaruoju metu gyvena visas pasaulis.

– Kokie artimiausi jūsų planai, susiję su „Evolution“ veikla Kaune?

– Jau visai netrukus atversime modernias biuro patalpas su jaukiomis poilsio zonomis ir „Evolution“ akademiją. Dar šį pavasarį, užbaigus visus statybos darbus, mūsų Kauno biuras taps reikšmingo dydžio žaidimų transliacijų studija, atliekančia svarų vaidmenį, užtikrinant aukščiausios kokybės žaidimų patirtį.

„Evolution“ kolektyvas / M. Plepio nuotr.

– Ar tiesa, jog ypatingai daug dėmesio skyrėte biuro patalpų vidaus projektui? Kokia yra pagrindinė biuro Kaune interjero dizaino idėja?

– Estetinis interjero dizaino tikslas buvo panaudoti kuo daugiau gamtos elementų, pasitelkiant konceptualius biofilinio dizaino principus. Greta tekantis ir nuolat pagal metų laikus besikeičiantis Nemunas yra puiki metafora dinamiškai ir nuolat augančiai „Evolution“ kompanijai.

Taigi rinkdamiesi apdailos medžiagas, baldus ir jų formas, siekėme abstrakčiai atkartoti skirtingus gamtos elementus: mišką, pajūrį, upę.

Tokioje didelėje ir dinamiškoje erdvėje mums buvo ypatingai svarbu sukurti patogią aplinką. Dėl šios priežasties kiekvienai funkcinei sričiai biure priskiriami skirtingi spalvų deriniai. Taip pat pagal individualius užsakymus gaminami baldai buvo kuriami, stengiantis išlaikyti balanso ir ramybės atmosferą.

Siekis – kurti patrauklias darbo vietas

Per pirmuosius veiklos mėnesius „Evolution Lithuania“ Kaune jau sukūrė 140 naujų darbo vietų. Veržlumo ir iššūkių vertybėmis besivadovaujančią „Evolution“ komandą planuojama ženkliai plėsti. Jau dabar įmonė ieško darbuotojų į 7 skirtingas pozicijas, apie kurias norintys dirbti interaktyvių žaidimų  srityje sužinoti daugiau bei aplikuoti gali ČIA.

Kaip teigia „Evolution Lithuania“ projektų vadovė R. Masonienė, kompanija siūlo ne tik darbo galimybę, bet ir reikšmingą indėlį, kuriant darbuotojų ateities karjeros perspektyvas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA