Kaunietis: gelbėkit mus nuo šios „bendruomenės“ | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: gelbėkit mus nuo šios „bendruomenės“

Protesto akcija Žemuosiuose Šančiuose 2019-ųjų vasarą / R. Tenio nuotr.

Artėjant Nemuno krantinės gatvės rekonstrukcijos viešam svarstymui, Žemųjų Šančių bendruomenė vėl mobilizuojasi, garsiai skamba prieštaravimai savivaldybės planams ir raginimai įsiklausyti į gyventojų prašymus. Tik panašu, kad ne visiems vietiniams naujos gatvės idėja yra atstumianti – „Kas vyksta Kaune“ vienas šančiškis teigia, jog bendruomenė viešojoje erdvėje atstovauja tik vienai pusei.

„Stebint, kas šiomis dienomis vyksta Šančiuose, darosi baugu. Esu jaunas, Šančiuose gimęs ir augęs gyventojas. Tai, ką daro taip vadinama mūsų rajono „bendruomenė“, yra visiškai nesuprantama. Kodėl kelių asmenų grupė atstovaudama tik savo interesams dengiasi visu rajonu? Kodėl nėra atstovaujama žmonių, kurie palaiko naujojo kelio projektą, pozicijai?

Viešoje erdvėje vyksta labai daug diskusijų dėl šio projekto, tačiau mūsų „bendruomenė“ atstovauja tik vienai pozicijai, visi kiti, kas tam projektui neprieštarauja lieka troliais ir panašiai.

Taip pat kyla klausimas, kodėl taip susireikšminusios mūsų seniūnaitės rūpinasi tik gerove po savo langais, nors galbūt kaimynas už sienos palaiko šį projektą? Labai nesmagu, kai kitokią nuomonę turinčių žmonių komentarai yra trinami, nes gi jie troliai.

Šančiams reikia pokyčių, bet su tokia „bendruomene“ šis rajonas tik merdės. Kelios susireikšminusios moteriškės, kurios garsiai rėkia ir galvoja, kad reprezentuoja visą bendruomenę, daro didelę gėdą ir žalą visam rajonui.

Kodėl juridinis asmuo „Žemųjų Šančių bendruomenė“ atstovauja tik projekto nepalaikantiems asmenims? Argumentas, kad jie turi surinkę kelis tūkstančius ir atstovauja visiems, smarkiai nublanksta palyginus, kiek mūsų miestas turi gyventojų“, – mintimis redakcijai adresuotame laiške dalijosi vyras.

Kitas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas taip pat priekaištavo, kad Žemųjų Šančių bendruomenės „Facebook“ grupėje esą yra šalinami alternatyvią nuomonę išsakantys komentarai, o patys nariai išmetami iš grupės.

Kauno savivaldybės atstovai sutinka, kad užpernai pristatytas Nemuno krantinės gatvės atnaujinimo projektas sukėlė daug diskusijų, iš gyventojų pusės pažiro pastabos ir komentarai. Į juos atsižvelgus, valdžia su projektuotojais miestui siūlo naujus teritorijos tvarkymo sprendinius.

Gatvė iš esmės sutrumpinta, pagal atnaujintą planą ją numatyta tiesti nuo A. Juozapavičiaus prospekto iki Kranto 11-osios gatvės. Ketinama įrengti iškiliąsias sankryžas ir pėsčiųjų perėjas, kelio ženklus, geresnį apšvietimą. Dviejų eismo juostų, 5,5 m pločio gatve nebus leidžiama važiuoti sunkiasvorėms transporto priemonėms.

Tuo metu šančiškiai nuogąstauja, kad projektuojama gatvė su tvora ir aukštu dirbtiniu šlaitu atkirs gyventojus nuo Nemuno, didins taršą ir suardys menkai paliestą pakrantės ekosistemą.

Kovo 20 d., 10 val., Žemųjų Šančių bendruomenė tarp Kranto 11-osios ir Darbėnų gatvių rengia protesto akciją „Išvyniok Kauno valdžios dovaną Šančiams“. Viešas projekto svarstymas nuotoliniu būdu vyks kovo 23 d., 17 val.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA