Trispalvėmis ir Vyčiais pasipuošę kauniečiai išriedėjo į šventinį paradą | Kas vyksta Kaune

Trispalvėmis ir Vyčiais pasipuošę kauniečiai išriedėjo į šventinį paradą

„Kas vyksta Kaune“, BNS inf. 2021/03/11 16:24
Kovo 11-osios tautininkų važiuotynės Kaune / DELFI nuotr.

Kovo 11-osios popietę didelę dalį „Megos“ automobilių stovėjimo aikštelės užėmė ne apsipirkti atvykę gyventojai, o šventinėms važiuotynėms susirinkę kauniečiai. Lietuvos simboliais automobilius padabinę patriotai apie 14 val. išriedėjo į kelius, prisijungdami prie visoje šalyje šiandien organizuojamos iniciatyvos.

Šventiškai „aprengtos“ transporto priemonės į „Megos“ aikštelę riedėti pradėjo apie 13.30 val., o už gero pusvalandžio spalvinga apie 100 automombilių kolona išvažiavo į miesto gatves, tvarką prižiūrėjo policijos ekipažas.

Visoje Lietuvoje paradą tuo pačiu metu rengusi viešoji įstaiga „Patriotiški lietuviai“ kvietė papuošti automobilius didelėmis trispalvėmis, Vyčio, Gediminaičių stulpų bei kitomis istorinėmis šalies vėliavomis.

Kauniečiai į kvietimą atsiliepė – iškištos pro langus ir kitaip išradingai pritvirtintos plevėsavo trispalvės, tarp jų šmėžavo Vyčiai ir kaunietiškas tauras su auksiniu kryžium tarp ragų.

Organizatoriai ragino laikytis karantino reikalavimų: nesibūriuoti, nekontaktuoti su kitais renginio dalyviais, likti savo automobiliuose, kuriuose žmonių gali būti ne daugiau kaip po du, išskyrus tos pačios šeimos narius.

Važiuotynės ketvirtadienį vyksta ir kituose Lietuvos miestuose, štai prie parodų centro „Litexpo“ Vilniuje tuo pačiu laiku susirinko apie 200 automobilių, iš aikštelės pajudėję apie 14.40 valandą.

Kaip primena naujienų agentūra BNS, važiuotynės dėl pandemijos pakeitė įprastai vykstančias Kovo 11-osios tautininkų eitynes. Anksčiau sostinėje nuo Katedros aikštės iki Seimo nusidriekdavusi eisena sulaukdavo kritikos dėl joje skanduojamų nacionalistinių šūkių.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba paskelbė atstatanti nepriklausomą Lietuvos valstybę. Už tokį nutarimą balsavo 124, susilaikė šeši deputatai. Nuo 1996 metų kovo 11 yra nedarbo diena.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA