Į pataisos namus negrįžo į Kauno klinikas išleisti nuteistieji | Kas vyksta Kaune

Į pataisos namus negrįžo į Kauno klinikas išleisti nuteistieji

KD, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kalėjimų departamentas praneša apie du vyrus, negrįžusius į Alytaus pataisos namus. Nuteistieji penktadienį buvo išleisti vizito pas gydytojus į Kauno klinikas, tačiau po to kolonijoje nebepasirodė.

Kaip nurodoma Kalėjimų departamento pranešime, į Alytaus pataisos namų atvirąją koloniją 2021 m. kovo 5 dieną negrįžo du nuteistieji – Edgaras Dabkus, gimęs 1997 m., ir Ričardas Suodaitis, gimęs 1963 m. Abu buvo išleisti pas gydytojus į LSMU Kauno klinikas, adresu Josvainių g. 2.

Situaciją dėl negrįžusių nuteistųjų aiškinasi Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai. Beje, R. Suodaitis šiais metais antrą kartą į bausmės atlikimo vietą nesugrįžta nustatytu laiku.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys nuteistieji pagal galiojančius įstatymus turi teisę lankytis pas gydytojus, kreiptis dėl mokslo ar darbo paieškos, išeiti apsipirkti, jeigu gauna leidimą.

Kalėjimų departamentas dėl nuteistųjų pasišalinimo rizikų yra pateikęs siūlymus, kad būtų keičiami teisės aktai. Siūlymų esmė, kad atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys ir sistemingai vidaus tvarką pažeidinėjantys, pavojų kitų asmenų saugumui keliantys asmenys įkalinimo įstaigos vadovo sprendimu galėtų būti perkeliami tęsti bausmės atlikimą į pataisos namus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA