Atnaujinami vairavimo mokymai ir praktikos egzaminai | Kas vyksta Kaune

Atnaujinami vairavimo mokymai ir praktikos egzaminai

Asociatyvi / „Regitra“ nuotr.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pasiūlymui, kad nuo kovo 10 dienos būtų atnaujinti vairavimo praktikos egzaminai „Regitroje”, leista teikti ir transporto priemonių vairavimo mokymo paslaugas.

„Vairavimo egzaminų klausimas mūsų darbotvarkėje buvo jau kelias savaites. Šį laiką praleidome siekdami užtikrinti geriausią pasirengimą. Puikiai suprantame, kad tai labai svarbus klausimas, o daliai visuomenės tiesiog būtinas dėl atliekamo darbo pobūdžio, todėl šiandien sulaukėme geros naujienos – Vyriausybė pritarė šiam atlaisvinimui. Be abejo, tiek „Regitrai”, tiek vairavimo mokykloms privalu užtikrinti apsaugos priemones. Sergamumo situacija šalyje išlieka įtempta, todėl visi turime elgtis atsakingai”, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Dėl karantino ribojimų nevykdomi vairavimo praktikos egzaminai kelia rimtų socialinių problemų – kai neturi galimybės išsilaikyti egzaminų dėl prarastos teisės vairuoti, asmenys netenka darbo arba neturi galimybės gauti darbo, kuriam reikalingas vairuotojo pažymėjimas.

Nuo gruodžio 16 dienos iš praktikos egzaminų yra išregistruota apie 11 tūkst. asmenų. Šie asmenys jau nuo trečiadienio galės praktinius vairavimo egzaminus laikyti.

Vyriausybė pritarė ir bus atnaujinta vairavimo mokyklų veikla. VESK vasario 15 dieną pritarė tam, kad būtų atnaujinti vairavimo egzaminai, ir tokį pasiūlymą pateikė Vyriausybei.

Nuvilnijo protesto akcija

Praktinį vairavimą leisti atnaujinti buvo siūloma po to, kai mokytis vairuoti siekiantys žmonės trečiadienį šalyje surengė protesto akcijas.

Protestai po vidurdienio vyko Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, taip pat Marijampolėje. Juose dalyvavo variavimo mokyklų atstovai, taip pat mokymų ir egzaminų laukiantys būsimieji vairuotojai.

Akcijos iniciatoriai reikalavo švelninti „neadekvačius karantino suvaržymus“ egzaminus vykdančiai „Regitrai“ bei vairavimo mokykloms pabrėždami, jog atlaisvinimų jau sulaukė grožio salonai, bei žada taikyti griežtas saugumo priemones.

Vilniuje protestas buvo rengiamas prie Seimo, kituose miestuose – prie savivaldybių ar Vyriausybės atstovų įstaigos padalinių. Tiesa, prie Kauno miesto savivaldybės protestuotojų būrys trečiadienio popietę nesusirinko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA