A. Bilotaitė atvira: COVID-19 situacija neleidžia svarstyti naujų karantino atlaisvinimų | Kas vyksta Kaune

A. Bilotaitė atvira: COVID-19 situacija neleidžia svarstyti naujų karantino atlaisvinimų

BNS 2021/03/01 14:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad dabartinė COVID-19 situacija neleidžia svarstyti galimų karantino atlaisvinimų.

„Situacija, žvelgiant bendrai, nėra gerėjanti ir kuris laikas kažkokių požymių, kad skaičiai būtų geri, nėra (…) Kalbant apie atlaisvinimus, kadangi patys rodikliai ir situacija nėra tokie, kad mes galėtume juos svarstyti“, – žurnalistams pirmadienį po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio sakė A. Bilotaitė.

„Šiandien po mūsų posėdžio siūlymų kažką svarstyti Vyriausybei mes nepateikėme“, – teigė komisijai pirmininkaujanti ministrė.

Lietuvos vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė sako, kad Lietuva bendrame Europos Sąjungos kontekste atrodo neblogai, tačiau sergamumas kai kur Europoje didėja.

„Sergamumo rodiklis šiuo metu Lietuvoje yra mažesnis nei vidutinis Europos Sąjungos šalių rodiklis ir šiuo metu Lietuva yra 15-oje vietoje pagal sergamumą ES“, – žurnalistams sakė specialistė.

„Atkreiptinas dėmesys, kad net 12-oje Europos šalių yra didėjančios sergamumo tendencijos“, – pridūrė ji.

Svarstys būtinojo testavimo galimybę?

Mažėjant COVID-19 testavimo apimtims, verta svarstyti apie būtinojo testavimo galimybę, teigia vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

„Mes tikrai manom, kad labai verta svarstyti būtinojo testavimo galimybę, nes matome, kad šiame laikotarpyje, toje epideminėje situacijoje, mums teks tikriausiai gyventi dar kurį laiką“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Bilotaitė.

„Vienas iš vaistų, kuris galėtų padėti išgyventi šitą situaciją greičiau ir pasiekti rezultatų, yra testavimo apimčių didinimas“, – pridūrė ji.

Ministrė svarsto, kad būtinai testuotis turėtų tie, kurie norėtų vykdyti tam tikras kontaktines veiklas.

„Pirmiausia, tai būtų siejama su asmenimis, kurie norėtų vykdyti kažkokias veiklas, kuriose yra daug kontakto (…) Mintis tokia, kad būtų kuo daugiau saugumo“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

Ji taip kalbėjo po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio, kuriame nuspręsta paruošti planą dėl testavimo apimčių didinimo.

Pasak A. Bilotaitės, tai „leistų matyti aiškesnį ir detalesnį vaizdą“.

Statistikos departamento duomenimis, per pastarąsias septynias dienas kasdien vidutiniškai atliekama po kiek daugiau nei 6,6 tūkst. molekulinių PGR tyrimų COVID-19 ligai nustatyti.

Vidaus reikalų ministerija primena, kad nuo praėjusio ketvirtadienio išplėstas sąrašas žmonių, galinčių profilaktiškai tirtis dėl COVID-19.

Sąraše – visi socialiniai darbuotojai, pedagogai ir dėstytojai, pareigūnai, kultūros atstovai, gydymo įstaigų darbuotojai, jose dirbantys studentai ir savanoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA