Oficialu: keičiasi kaukių dėvėjimo tvarka | Kas vyksta Kaune

Oficialu: keičiasi kaukių dėvėjimo tvarka papildyta

Kas vyksta Kaune, BNS, 2021/02/24 14:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nusprendė iki kovo 31 dienos šalyje pratęsti karantino režimą. Tuo tarpu judėjimo tarp savivaldybių ribojimai, su tam tikromis išimtimis, pratęsti iki kovo 15 dienos.

„Atsižvelgiant į nepalankią COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją Lietuvoje išlieka poreikis ir toliau riboti šios infekcijos plitimą, todėl siūlome pratęsti karantino režimo trukmę visoje Lietuvoje dar vienam mėnesiui. Šalyje įvedus griežtas karantino sąlygas sergamumas liga yra sumažėjęs, tačiau per savaitę registruojamas susirgusiųjų skaičius vis dar yra didelis“, – posėdyje teigė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Trečiadienio posėdyje pritarta siūlymui atsisakyti privalomo burną dengiančių apsaugos priemonių (kaukių) dėvėjimo atvirose erdvėse, kai šalia 2 metrų spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius. Šis karantino ribojimo pakeitimas įsigalioja nuo ketvirtadienio, vasario 25 dienos.

Nešioti medicines kaukes ir respiratorius tik rekomendacija

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, jog dėl ekspertų siūlymo įpareigoti gyventojus dėvėti tik medicinines kaukes ar respiratorius reikia daugiau diskusijų ir tikisi, kad tam pakaks bendro raginimo.

„Buvo toks pasiūlymas, tačiau manau, kad čia yra klausimas, kuriam galbūt reikia daug daugiau diskusijų“, – spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė.

I. Šimonytė teigė, kad „čia labiau tiktų bendras raginimas naudoti tiek, kiek įmanoma, medicinines kaukes ir respiratorius“.

„Iki tokio smulkmeniškumo reglamentuoti žmonių saugojimąsi ir saugojimą, kad jau gal nereikėtų pradėti nutarime rašyti, kas kiek valandų kaukes reikėtų keisti ir kokios jos turėtų būti. Rekomendacija yra labai aiški, bet specialių sugriežtinimų nutarime mes nusprendėme nedaryti“, – kalbėjo premjerė.

Ji pabrėžė, kad skydeliai nėra tinkama apsaugos priemonė. Pasak jos, nors jie yra dažnai matomi televizijoje ir kitur, kas gali sudaryti įspūdį, jog gali būti naudojami kaip apsauga, tačiau ši praktika, „neturėtų būti atkartojama realiame gyvenime“.

I. Šimonytės teigimu, dėl to, ar konkrečios apsaugos priemonės turėtų tapti privalomos teikiant didesnės rizikos kontaktines paslaugas, spręs sveikatos apsaugos ministras, galintis tai reglamentuoti operacijų vadovo sprendimu.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Vyriausybei patarianti Nepriklausomų ekspertų taryba antradienį pristatė savo pasiūlymą ministrų kabinetui sušvelninti kaukių dėvėjimo lauke reikalavimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA