Keičiasi judėjimo ribojimų tarp savivaldybių tvarka, terminas pratęsiamas | Kas vyksta Kaune

Keičiasi judėjimo ribojimų tarp savivaldybių tvarka, terminas pratęsiamas papildyta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybės posėdyje kartu su karantinu pritarta pratęsti ir judėjimo ribojimus tarp savivaldybių, tiesa, jie pratęsiami iki kovo 15 dienos.

Vyriausybė nusprendė leisti asmenų judėjimą „žiedinių“ savivaldybių ribose – kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių. Šis karantino ribojimo pakeitimas įsigalioja nuo ketvirtadienio, vasario 25 dienos.

Komentuodama nutarimą atlaisvinti judėjimą tarp minėtų žiedinių savivaldybių, premjerė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad sprendimas perduoti daugiau su pandemijos valdymus susijusių klausimų savivaldai nepasitvirtino.

„Ambicija leisti savivaldybėms spręsti daugiau klausimų, (susijusių su COVID-19 valdymu – ELTA), savivaldoje kol kas nepasiteisino, nes nepaisant to, kad suteikėme galimybę plėsti testavimo apimtis, tų testavimo apimčių nematome. (…) Todėl vis dar turime daug savivaldybių, kurios pagal atvejų skaičių yra vienoje spalvoje, palankesnėje dažniausiai, dėl per mažų testavimo apimčių, arba dėl per tiršto testavimo atrodo esančios blogesnėje padėtyje“, – sakė ji.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė savo ruožtu teigė, kad judėjimo tarp žiedinių savivaldybių ribojimas sukėlė nemažai nepatogumų gyventojams.

„Puikiai suprantame judėjimo ribojimų efektą. Tačiau išanalizavę situaciją praktikoje pamatėme, kad ji sukelia nemažai iššūkių, nes žiedinių savivaldybių dariniai (…) tarpusavyje glaudžiai susiję.

Manome, kad šis atlaisvinimas neturės įtakos COVID-19 pablogėjimo tendencijai. Tikimės, kad žmonės bus atsakingai, ir atlaisvinimas nepaskatins namų ūkių tarpusavyje maišytis. Prašome visų būti atsakingais“, – kalbėjo ji

Papildyta 15.52 val.

Ilgiau tęsti nesiryš

I. Šimonytė sako abejojanti, kad Vyriausybė ryžtųsi pratęsti judėjimo tarp savivaldybių ribojimą po kovo 15 dienos – bus ieškoma alternatyvų.

„Kalbant apie karantino režimą ir judėjimą tarp savivaldybių, bet kuriuo atveju, nebent situacija labai dramatiškai pablogėtų, tokio apribojimo, koks galiojo pastaruosius porą mėnesių, tęsti po kovo 15 dienos, matyt, Vyriausybė nesiryš“, – sakė ji po Vyriausybės posėdžio.

Anot I. Šimonytės, prireikus bus imamasi alternatyvių sprendimų.

„Labai tikiu, kad galėsime pasiūlyti kitokius apribojimus, jei jų bus reikalinga, kad nevyktų judėjimai į ir iš tų savivaldybių ar jų grupių, kuriose epidemiologinė situacija bus ženkliai blogesnė nei likusioje Lietuvoje ar savivaldybių daugumoje“, – tikino ji.

Vyriausybės sprendimu, karantinas šalyje pratęstas iki kovo 31 dienos vidurnakčio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA