Sinoptikai įspėja: į Lietuvą atkeliauja Sacharos dulkės | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai įspėja: į Lietuvą atkeliauja Sacharos dulkės

LHMT, A. Aleksandravičiaus nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) skelbia apie neįprastą reiškinį – virš Lietuvos antradienį praskries smėlio dulkių debesis. Ten, kur bus giedra, dangus dėl to turėtų atrodyti labiau apsiblausęs, o kvėpavimo takų ligomis sergantiems žmonėms rekomenduojama ilgai lauke nebūti.

„Žemėlapyje galite matyti aerozolio dalelių (iš kurių daugiausia smėlio dulkės) prognozę. Remiantis naujausia modelio informacija, rytoj ryte dulkės pirmiausia pasieks šiaurės vakarinius rajonus, o vidurdienį ir popiet – likusią šalies dalį“, – „Facebook“ puslapyje pirmadienį pranešė LHMT.

Garsiai šūktelėję, kad į Lietuvą atkeliauja Sacharos dykumos dulkės, sinoptikai teigia pragiedrėjus ryte ir vakare Saulę dėl to galint atrodyti raudonesnę, o patį dangų – labai neskaidrų.

„Visgi, rytoj dieną prognozuojami nedideli krituliai, daugiausia lietus, dulksna, šiaurės rytiniuose rajonuose – sniegas, šlapdriba. kai kur – rūkas, todėl giedro dangaus galime taip ir nepamatyti“, – nurodė LHMT.

Anot tarnybos, dulkės bus aukštai atmosferoje, todėl ant žemės esančių žmonių neturėtų žymiau paveikti, bet kvėpavimo problemų turintys asmenys dėl visa ko turėtų vengti ilgo buvimo lauke.

LHMT primena, kad aplinkos oro kokybės stebėjimą ir tyrimus atlieka Aplinkos apsaugos agentūra (AAA), interaktyvų Lietuvos oro taršos žemėlapį rasite čia.

Tuo metu ateinančiomis dienomis saulė kaitins vis smarkiau, daugiau apie šios savaitės orus skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA