Kultūros ministras žada pokyčius: muziejai, bibliotekos ir galerijos gali būti atidarytos jau kovą | Kas vyksta Kaune

Kultūros ministras žada pokyčius: muziejai, bibliotekos ir galerijos gali būti atidarytos jau kovą

BNS 2021/02/18 10:04
Asociatyvi / "Kas vyksta Kaune" nuotr.

Muziejai, meno galerijos, bibliotekos, taip pat „drive in“ principu veikiančios kino erdvės gali būti atidarytos nuo kovo 1 dienos, o po jų galimų atlaisvinimų eilėje – kino, koncertų, teatrų įstaigos, sako kultūros ministras Simonas Kairys.

„Kas dėl muziejų, galerijų, renginių, kuriuos galima stebėti neišlipant iš automobilio, skaityklų, tai visi tie dalykai turi šansą būti atlaisvinti jau trečiadienio artimiausio Vyriausybės posėdžio sprendimu“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

Jis teigė šią savaitę su minėtų sektorių atstovais aptarsiantis praktinius dalykus prieš Ministrų kabineto posėdį.

„Kalbėsime, kaip galima saugiau atsidaryti tiek lankytojų, tiek darbuotojų atžvilgiu.(…) Yra ir kita medalio pusė – tikrai turime pasižiūrėti, ar kiekvienam muziejuje yra kaukės, dezinfekciniai skysčiai“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, pagal numatytus rizikų valdymo algoritmus, po muziejų atlaisvinimų kiek vėliau to gali tikėtis ir kino bei teatrų salės.

„Tas algoritmas, sprendimai, aišku, nėra galutiniai, bet jis sudėliotas pagal tam tikrą riziką, eiliškumą (…). Be jau minėtų muziejų, bibliotekų, galerijų ir to vadinamojo „drive in“ kino, kurie jau bus patvirtinti trečiadienį, tai kituose žingsniuose yra kino teatrai“, – kalbėjo S. Kairys.

Anot jo, svarstant apie galimus atlaisvinimus ateityje, būtų išskiriamos tos įstaigos, į kurių renginius parduodami bilietai, „kur įmanoma atlikti kontrolę, kur bus po to įmanoma kilus viruso protrūkiui atsekti židinius ir suvaldyti situaciją“.

„Žingsnis po žingsnio bandome įrodyti, kad ir anksčiau tam tikromis sąlygomis, renginiai ir tam tikras kultūros vyksmas galėtų prasidėti. Bet, žinoma, norėtųsi kad ir pandemija nesugrįžtų trečiąja banga“, – sakė S. Kairys.

Kultūros įstaigos – muziejai, bibliotekos, teatrai, koncertų salės, kino teatrai – uždaryti nuo praėjusių metų lapkričio 7-osios, kai šalyje dėl COVID-19 plitimo įvestas antrasis visuotinis karantinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA