Portale „Kas vyksta Kaune“ – A. Žiurausko papasakota molinė Lietuvos istorija | Kas vyksta Kaune

Portale „Kas vyksta Kaune“ – A. Žiurausko papasakota molinė Lietuvos istorija

R. Tenio nuotr.

Aktorius Andrius Žiurauskas Vasario 16-ąją kvietė virtualiai stebėti Kauno valstybinio lėlių teatro spektaklį „Molinis sapnas“. Čia net 19-ka instrumentų grojant Artūrui Sinkevičiui žinomas aktorius įkūnijo gatvės menininką, iš molio nulipdantį svarbiausius Lietuvos įvykius ir asmenybes. Spektaklį buvo galimybė stebėti tiesiogiai portale „Kas vyksta Kaune“, taip pat jo įrašas buvo saugojamas vieną parą po pasirodymo.

Kaip skelbė „Kas vyksta Kaune“, edukaciniame Kauno valstybinio lėlių teatro spektaklyje „Molinis sapnas“ atspindimi svarbiausi Lietuvos istorijos įvykiai ir datos.

Personažas pasakojo apie pirmąjį Lietuvos vardo paminėjimą, Žalgirio mūšį, Lietuvos padalijimą XVIII a., Nepriklausomybės atkūrimą 1918 m., taip pat aiškina apie tremtį, S. Dariaus ir S. Girėno skrydį per Atlantą, Baltijos kelią, Sausio 13-ąją ir kt. Pasakojimą lydėjo lietuvių liaudies legendų ir mitų intarpai, lietuviškos sutartinės, tremtinių dainos.

Spektaklyje vaidini tik vienas aktorius – A. Žiurauskas, jam talkino 19-ka instrumentų per pasirodymą grojantis kompozitorius ir atlikėjas A. Sinkevičius. Apie 50 min. trunkančio spektaklio autoriai: A. Žiurauskas ir Sergėjus Bocullo, taip pat esantis spektaklio dailininku.

Kauno valstybinio lėlių teatro spektaklis Vasario 16-osios proga

„Molinis sapnas“ – tai Lietuvos istorijos kaleidoskopas“, – reziumuoja A. Žiurauskas.

2015 m. debiutavęs spektaklis aplankė įvairius Lietuvos miestelius, o Vasario 16-ąją jį galėjo išvysti visi naujienų portalo žiūrovai. Po spektaklio pasirodymo įrašas buvo saugojamas 24 valandas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA