Forume paviešinti asmeniniai kai kurių „CityBee“ klientų duomenys | Kas vyksta Kaune

Forume paviešinti asmeniniai kai kurių „CityBee“ klientų duomenys

Asociatyvi / „CityBee“ nuotr.

Laikinosios automobilių nuomos bendrovė „CityBee“ skelbia pirmadienio popietę paaiškėjus, kad kibernetiniai nusikaltėliai forume paskelbė dalies Lietuvoje registruotų įmonės klientų informaciją. Duomenys, kurie buvo įkelti viename iš kibernetinių įsilaužėlių pamėgtų forumų, yra trejų metų senumo.

Kaip nurodoma bendrovės pranešime, informacija apie galimą duomenų vagystę buvo nustatyta kibernetinio saugumo specialistams vykdant nuolatinę stebėseną. Paviešinti klientų, kurie „CityBee“ sistemoje užsiregistravo iki 2018 vasario 22 d., vardai, pavardės ir asmens kodai. Mokėjimo kortelių duomenys liko apsaugoti.

Įmonė pabrėžia, kad šis duomenų paviešinimas nepadarys jokios įtakos „CityBee“ klientų paskyrų saugumui – klientų paskyromis tretieji asmenys pasinaudoti negali, o „CityBee“ programėlė yra visiškai saugi. Nusikaltėliai taip pat neturi jokios galimybės prieiti prie klientų finansinių paslaugų, mat „CityBee“ apskritai nekaupia informacijos apie klientų mokėjimo korteles.

„Klientų naudojami slaptažodžiai yra kruopščiai saugomi ir nebuvo paviešinti, o nuo šių metų sausio 1 dienos įdiegta papildoma „CityBee“ programėlės apsaugos funkcija „Passcode“ garantuoja aukščiausio lygio mūsų klientų paskyrų apsaugą“, – naujienų agentūrai BNS tvirtino vadovas Kristijonas Kaikaris.

„CityBee“ apie duomenų vagystę teigia informavusi Lietuvos policiją, dedamos visos pastangos, kad duomenys būtų pašalinti iš užsienyje registruoto forumo, kuriame jie buvo paskelbti, bei šiuo metu ruošiama informacija suinteresuotoms institucijoms, kaip Duomenų apsaugos inspekcija ir kt. Renkama daugiau faktinių duomenų bei vykdoma išsamesnė analizė.

Paskutinįkart įsilaužėlis problemų „CityBee“ pridarė pernai, balandį įmonė pranešė išaiškinusi asmenį, kuris buvo neteisėtai prisijungęs prie 23 „CityBee“ vartotojų paskyrų ir taip neteisėtai naudojosi bendrovės paslaugomis. Operatyviai bendradarbiaujant su Lietuvos policija šis asmuo buvo sulaikytas.

„CityBee“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Bendrovės valdomą automobilių parką sudaro daugiau nei 2 tūkst. transporto priemonių, įmonė turi daugiau kaip 750 tūkst. registruotų klientų bazę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA