Negalią turintys kauniečiai šaukiasi pagalbos: namų nepasiekia nei maistas, nei pagalba | Kas vyksta Kaune

Negalią turintys kauniečiai šaukiasi pagalbos: namų nepasiekia nei maistas, nei pagalba

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Kauno rajono gyventojai, kurie dėl neeilinės žiemos tapo savo pačių namų įkaitais. Kelias iki namų užpustytas, o jo nuvalyti nėra kam. Dėl užpustyto kelio iki namų neprivažiuoja nei maisto pristatyti atvykę žmonės, nei greitoji pagalba. Patys gyventojai vos juda, moteris juda tik neįgaliojo vėžimėlio pagalba, o vyras taip pat turi negalią ir vos pajuda. Kauniečiai tikisi, kad atsiras pilietiškų gyventojų, kurie padės šioje situacijoje.

„Kreipiamės pagalbos! Nes vyksta labai negražūs dalykai su neįgaliais žmonėm“, – laišką pradėjo į bėdą patekusiems gyventojams norinti padėti kaunietė.

„Mielieji, kadangi neprisiprašoma Kauno raj. Savivaldybės, Batniavos Seniūnijos pagalbos, tai kreipiamės čia. Batniavos seniūno arogancijai nėra ribų!“, – kaltinimus pažėrė moteris.

Moteris atkreipė dėmesį, kad netoli Kulautuvos gyvena neįgaliųjų šeima, Valentina ir Kazys Teleisiai, abu jie turi negalią, todėl moteris juda neįgaliojo vėžimėlyje, o vyras turi kitų sveikatos problemų. Sodyba yra vienkiemis, tačiau įsikūrusi prie pat pagrindinio kelio Kaunas – Jurbarkas.

„Žinant dabartines oro sąlygas, atsitiko tai, kad šie du žmonės yra atskirti nuo pasaulio. Keliukas vedantis iki namo yra pilnai užpustytas. Šiandien jau susidūrė gyventojai su bėda, kad jiems net negali pristatyti maisto. Ryte buvo atvežtas užsakytas maistas, bet „Barboros“ vairuotojas atsisakė ji atnešti iki namo ir pasukęs išvažiavo“, – neįtikėtiną situaciją nupasakojo moteris.

Taip keliukas atrodo vasaros metu / Skaitytojos Jolantos nuotr.

„Visus kelius aplinkui Seniūniją technika valo, bet būtent šito 100 metrų keliuko – ne! Nors keliukas yra Valstybinė žemė! Atsakymas buvo paprastas „pasisamdykit traktorių“. Už kokius pinigus, jei jie ir taip vos išgyvena“, – seniūnijos abejingumą nupasakojo Jolanta.

Į redakciją besikreipianti moteris tūžo ant institucijų darbuotojų, kad jie, neva žinodami situaciją, neįgaliems asmenims pagalbos nesuteikia. Anot Jolantos, gyventojai iš namų neišeina jau trečias mėnuo, tačiau jų prašymai padėti yra ignoruojami.

„Prieš keletą dienų, Valentina iškrito iš vežimėlio, ir žinoma niekas pagelbėti negalėjo, nes vyras taip pat vos juda. Teko pačiai, gulint ant žemės skambinti pagalbos telefonu. Ačiū, gaisrinės vyrams, kurie atvyko ir pakėlė, o jei reiktų medikų? Kaip jie privažiuotų?“, – apie savo pačių namuose įkalintos šeimos problemas kalbėjo ji.

Moteris nuogąstauja, kad toliau bandant kreiptis oficialiais valdžios kontaktais, tai tokiais tempais galima sulaukti ir vasaros.

Moteris kreipėsi į Kauno rajono gyventojus, prašydama padėti sunkiai besiverčiantiems senoliams.

„Gal kas galite pagelbėti? Gal kas aplink Kulautuvą, Batniavą turi technikos su kuria būtų galima nukasti keliuką iki namų? Juk nei vienas su dievu sutarties nepadarėme ir nežinia kada galim patys atsisėsti į neįgaliojo vežimėlį“, – rašė Jolanta.

Jeigu atsiras galinčių padėti, tai užsnigtą keliuką galima rasti adresu Jurbarko pl. 185, Rupunionių kaimas, Batniavos seniūnija, Kauno rajonas. Antra autobuso stotelė nuo Kulautuvos sankryžos važiuojant link Vilkijos. Sodyba dešinėje pusėje.

Papildyta 16.45 val.

Po kelių valandų į redakciją skambino sodybos nerandantys pagalbininkai, po kelių akimirkų, panašu, kad rasti užpustytą keliuką pavyko, nes nuostabiu vaikinų darbu pasidalino ir ten gyvenantys žmonės.

„Atvažiavo jauni vyrukai. Kasa sniegą. Ačiū beprotiškai. Nesulaikau ašarų! Nerealu! Būtinai padėkosiu jiems. Ačiū, kad paviešinote“, – džiaugėsi pagalbos prašymu pasidalinusi Jolanta.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA