Skaitytojai praneša iš Dubajaus: vaizdo įraše užfiksavo A. Guogą | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai praneša iš Dubajaus: vaizdo įraše užfiksavo A. Guogą

Galima tik pasidžiaugti, kad portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų netrūksta visame pasaulyje – šį kartą dalinamės pranešimu, gautu iš Jungtinių Arabų Emiratų, kuriame užfiksuotas paplūdimiu Dubajuje su palyda žingsniuojantis Seimo narys Antanas Guoga.

Grįžti planuoja kovo pradžioje

Portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su Seimo nario kabinetu bei sužinojo, kad A. Guoga į Lietuvą planuoja grįžti kovo 9-ąją. Telefonu atsiliepusi Seimo nario padėjėja sakė, kad su A. Guoga nuotoliniu būdu bendrauja kasdien, tačiau nenorėjo komentuoti, kur šiuo metu yra jų bosas. „Tai yra asmeninė išvyka, mes nežinome, kur jis yra“, – sakė ji.

Paklausta, kokius Seimo nario pavedimus vykdo, padėjėja atsakė, kad nekomentuos. Taip pat ji negalėjo atsakyti ir į klausimą, ar Seimo nariui gresia apkalta. „Mes žinome lygiai tiek, kiek ir jūs, ką parašo žiniasklaida“, – sakė ji.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojo atsiųstame įraše aiškiai galima atpažinti paplūdimiu Dubajuje žingsniuojantį Seimo narį. Įrašą atsiuntęs žmogus teigia, kad įrašą nufilmavo sausio 31 d. Iš įrašą lydinčio komentaro susidaro įspūdis, kad išvysti Seimo narį Dubajaus paplūdimyje piliečiui nelabai patiko.

„Kai pasaulis ir Lietuva bando pažaboti susirgimus nuo COVID-19 pandemijos ir rekomenduoja atidėti keliones ne tik į užsienį, bet ir judėjimą tarp miestų, lankant savo artimuosius gyvenančius kituose miestuose, pasidaro labai keista pamačius Seimo narį Antaną Guoga ramiai sau vaikštinėjantį po Dubajaus paplūdimius“, – rašo skaitytojas. Jis taip pat piktinasi, kad A. Guoga nedėvi kaukės ir bendrauja su dar trimis žmonėmis, kurie, skaitytojo vertinimu, greičiausiai nėra jo šeimos ūkio atstovai.

Tiesa, skaitytojui norisi priminti, kad net ir LR Seimo nariams galioja tos šalies taisyklės, kurioje jie vieši, o ne Lietuvoje įvesto karantino ribojimai.

Kalbos apie apkaltą nutilo

Anksčiau žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad Seimo nario mandato nusprendęs atsisakyti politikas, buvęs Europos parlamento narys A. Guoga yra išvykęs į užsienį, dėl ko negalėjo fiziškai sudalyvauti  Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdyje (VRK), kuriame privalėjo patvirtinti, jog iš tiesų atsisako mandato.

Nors politikas ir informavo apie savo išvyką Seimo kanceliariją, tačiau nenurodė, kurioje šalyje vieši. Tuomet A. Guoga socialiniuose tinkluose stebėjosi, kad VRK nenori svarstyti jo atsisakymo nuotoliniu būdu.

Galiausiai A. Guoga informavo VRK narius, kad negalės sausio 21 dalyvauti  posėdyje, kuriame buvo planuojama svarstyti mandato atsisakymo klausimą bei prašė atidėti jo, kaip Seimo nario, įgaliojimų nutraukimo procedūrą iki kovo pradžios.

Apie tai, kad išeina iš Seimo ir užleidžia savo vietą į korupcines schemas įsivėlusiam ir anksčiau vos apkaltos išvengusiam kitam Darbo partijos atstovui Artūrui Skardžiui, A. Guoga pareiškė sausio 13-osios išvakarėse.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija po A. Guogos pareiškimo ėmėsi svarstyti ir dar vieną viešojoje erdvėje pasklidusią informaciją, kad A. Guoga grįžo vadovauti įmonei „Cypherpunk Holdings“, nors Seimo nariams yra draudžiama turėti pajamų iš kitų veiklų.

„Mes, kaip Etikos ir procedūrų komisija, jeigu matome, kad yra nesuderinamos pareigos ir dėl to gali grėsti apkalta, galime inicijuoti šį procesą“, – portalui DELFI yra teigusi komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA