Vyriausybė šią savaitę karantino nešvelnins | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė šią savaitę karantino nešvelnins papildyta

ELTA 2021/02/03 14:15
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad karantino švelninimo šią savaitę nebus, nes pastarosiomis dienomis paaiškėjo naujų aplinkybių.

„Viena vertus, yra šiokių tokių niuansų, paaiškėjusių pastarosiomis dienomis, tie niuansai susiję su judėjimu per sieną ir sprendimais, kuriuos priėmė mūsų kaimynai, tai atitinkamai reikia mums taip pat modifikuoti tuos sprendimus ir į tai nebuvo atsižvelgta“, – Vyriausybės posėdyje teigė I. Šimonytė.

Anot jos, taip pat svarstoma ir kaip būtų galima švelninti karantino režimą tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinė situacija yra geresnė nei likusioje šalies dalyje.

„Dėl kai kurių veiklų kilo diskusijos su ekspertais, bet turbūt problema yra ne pati diskusija, bet tai, kad diskusijos vyko pirmadienį ir antradienį. Vakar tik baigta svarstyti ir dar liko keletas neišspręstų klausimų. Pakeliui dar yra idėja atrasti atskirą algoritmą tose savivaldybėse, kuriose epidemiologinė situacija yra geresnė nei Lietuvoje vidutiniškai. Ta tema darbas vyks artimiausiomis dienomis“, – sakė ministrė pirmininkė.

„Ekonomikos ir inovacijų ministerija yra finišo tiesiojoje dėl darbuotojų testavimo paramos verslui, kurios koncepcijai galėtume pritarti kitą savaitę“, – teigė I. Šimonytė.

Papildyta 15.03 val.

Parduotuvių ir grožio salonų veikla galėtų būti atnaujinta jau dabar

Nors Vyriausybė trečiadienį nepritarė siūlymui kiek sušvelninti karantiną, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako nepakeitusi nuomonės ir mananti, kad kai kurių ne maisto prekių parduotuvių ir grožio salonų veikla galėtų būti atnaujinta jau dabar.

„Laikausi mūsų (Ekonomikos ir inovacijų ministerijos – ELTA) pirminės nuostatos, kad jau dabartiniame scenarijuje, kai susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų jau yra 500 ir mažiau, jau gerokai mažiau, turime leisti veikti grožio paslaugoms ir prekybininkams – taip pat. (…)

Manome, kad reikia priimti sprendimus dėl labai atsakingo, laipsniško karantino laisvinimo, pradedant nuo parduotuvių, kurios turi išėjimą iš lauko pusės, bei grožio paslaugų. Tikiuosi, kad mums pavyks rasti sutarimą (su Vyriausybe – ELTA) “, – teigė ji žurnalistams po Vyriausybės posėdžio trečiadienį.

Anot A. Armonaitės, detalus karantino švelninimo planas Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijoje (VESK) turėtų būti svarstomas kitos savaitės pradžioje.

„Tikimės, jog kitą savaitę, pirmadienį, galėsime sistemiškai priimti sprendimus, t. y. planas, kurį VESK buvo pateikusi Sveikatos apsaugos ministerija, bus pakoreguotas, atsižvelgiant į kai kurias ekspertų ir kitas įžvalgas. (…) Pasitvirtinsime visą VESK atnaujintą karantino laisvinimo planą“, – teigė ji.

„Situacija yra krizinė, ir ji ganėtinai dinamiškai keičiasi. Dėl to man atrodo, kad tai mus visus verčia savo lūkesčius kartais apriboti“, – pridūrė A. Armonaitė.

Anksčiau planuota, kad Vyriausybė trečiadienį turėtų diskutuoti apie leidimą veiklą atnaujinti grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms.

Kirpyklos ir dauguma parduotuvių neveikia nuo gruodžio 16 dienos, kai buvo įvestos sugriežtintos karantino priemonės.

Karantinas šalyje pratęstas iki vasario 28 dienos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA