Intrigą sugrąžinę uteniškiai efektingai palaužė Kauno „Žalgirį“ | Kas vyksta Kaune

Intrigą sugrąžinę uteniškiai efektingai palaužė Kauno „Žalgirį“

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ čempionate patyrė antrą nesėkmę. Be Mariaus Grigonio ir Thomaso Walkupo rungtyniavę Martino Schillerio auklėtiniai Utenoje rezultatu 87:90 (28:22, 24:24, 24:19, 11:25) nusileido vietos „Juventus“.

Dvikovą taikliu tolimu metimu pradėjo po traumos į aikštelę sugrįžęs Steve‘as Vasturia, tritaškį pridėjo Paulius Jankūnas, o Lukas Lekavičius pelnė penkis taškus iš eilės – 11:7. Dvitaškį pataikė P. Jankūnas, po tritaškį iš kampų smeigė Karolis Lukošiūnas ir S. Vasturia, o Rokas Jokubaitis pasižymėjo dviem taškais su varžovo pražanga – 21:17. Iš toli taikliai atakavo ir Augustine‘as Rubitas, o R. Jokubaitis pirmą ketvirtį užbaigė keturiais taškais iš eilės – 28:22.

Martinas Gebenas pelnė keturis taškus iš eilės, tiek pat pridėjo L. Lekavičius, o Artūras Milaknis pataikė iš toli – 39:32. Keturis taškus surinko J. Lauvergne, Mantas Rubštavičius pelnė dvitaškį su varžovo pražanga, A. Rubitas pridėjo du taškus, o R.Jokubaitis keturis – 52:46.

Po pertraukos tritaškį realizavo P. Jankūnas, vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo J. Lauvergne, du taškus pelnė L.Lekavičius, o A. Milaknis smeigė dar vieną tolimą metimą – 62:52. Taiklų vidutinio nuotolio metimą pridėjo M. Rubštavičius, Nigelas Hayesas pelnė penkis taškus iš eilės, K. Lukošiūnas pataikė tritaškį, pirmuosius savo taškus pelnė Paulius Murauskas, o du įsirašė A. Rubitas – 76:65.

Lemiamą ketvirtį taikliais dvitaškiais per rankas pradėjo R. Jokubaitis ir L. Lekavičius, M. Gebenas surinko keturis taškus paeiliui, tačiau tada žalgiriečiai leido varžovams pelnyti 13 taškų be atsako ir jau atsilikinėjo – 84:87. Tris taškus surinkęs J. Lauvergne išlygino rezultatą (87:87), tačiau likus žaisti 2 sekundes Vaidas Kariniauskas pataikė iš toli ir kauniečiams teko pripažinti varžovų pranašumą – 87:90.

„Žalgiris“: R. Jokubaitis 13 (5 rez. perd.), L. Lekavičius 13 (6 rez. perd.), J. Lauvergne 9, M. Gebenas 8 (5 atk. kam.), P. Jankūnas 8, A. Rubitas 7, S. Vasturia 6, A. Milaknis 6, N. Hayesas 5, K. Lukošiūnas 5, M. Rubštavičius 5, P. Murauskas 2.

„Juventus“: Ž. Skučas 20, V. Kariniauskas 18 (4 rez. perd.), V. Šulskis 14, B. Crawfordas 11.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA