Kauno regiono ligoninėse mažinamas COVID-19 lovų skaičius | Kas vyksta Kaune

Kauno regiono ligoninėse mažinamas COVID-19 lovų skaičius

Asociatyvi / Kauno klinikų nuotr.

Kauno regiono ligoninėse po truputį mažėja COVID-19 liga sergančių pacientų skaičius – atsižvelgiant į gerėjančią COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją Kauno regione, ligoninėse mažinamas ir covid lovų skaičius. Tai jau antras lovų skaičiaus mažinimo etapas Kauno regione. Iš viso nuo pirmadienio naikinamos 42 lovos, skirtos gydyti COVID-19 pacientus.

Kaip nurodoma Kauno klinikų pranešime, LSMU Kauno ligoninėje 30-čia lovų mažinamas terapinio profilio covid lovų su deguonies tiekimu skaičius. Kėdainių ligoninėje sumažėja 1 reanimacinio ir intensyviosios terapijos profilio covid lova su DPV galimybe. Ligoninėje išlieka 2 šio profilio lovos. Kaišiadorių ligoninėje pasveikus visiems ligoniams uždaromas COVID-19 ligos skyrius: naikinamos visos 10 terapinio profilio ir 1 reanimacinio ir intensyviosios terapijos profilio covid lovos.

Pasak COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovo doc. Vaidoto Gurskio, šiuo metu situacija Kauno regione yra gerėjanti, nors dar matomi netolygumai.

„Kazlų Rūdos, Kalvarijos, Vilkaviškio, Prienų, Birštono, Raseinių savivaldybėse teigiamų COVID-19 ėminių yra 12-18 proc., tuo tarpu Kauno ir Jonavos savivaldybėje – 8 proc., kitose Kauno regiono savivaldybėse išlieka apie 10 proc.“, – teigia COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovas.

Docentas pastebi, kad nepaisant šių netolygumų, situacija ligoninėse stabilesnė. „Matome, kad dvi savaites per parą į gydymo įstaigas atvyksta 32-34 pacientai, taip pat išvykstančių pacientų vidutinis skaičius yra didesnis nei atvykstančių, todėl užimtų COVID-19 ligai skirtų lovų skaičius mažėja. Sausio 21 d. turėjome 164 laisvas lovas su deguonies tiekimu“, – sako doc. V. Gurskis.

Tolimesnis lovų skaičiaus mažinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto. „Kasdien stebime situaciją ir apibendriname duomenis. Jeigu situacija bus palanki, COVID-19 ligai skirtų lovų skaičiaus mažinimą planuosime kiekvieną savaitę“, – kalbėjo docentas.

Atlaisvintos lovos toliau bus naudojamos kitų pacientų gydymui. Tikimasi, kad tai pagerins sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą Kauno regiono ligoninėse pacientams, nesergantiems COVID-19 liga.

Kauno regione nuo kitos savaitės iš viso lieka 455 terapinio profilio covid lovos su deguonies tiekimu ir 61 reanimacinio ir intensyviosios terapijos profilio covid lova su DPV galimybe.​​ Po antrojo lovų mažinimo etapo iš viso Kauno regiono ligoninėse bus sumažinta 74 covid lovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA