Uždarytas eismas magistralėje „Via Baltica“: susidūrė du vilkikai, jų vairuotojai žuvo | Kas vyksta Kaune

Uždarytas eismas magistralėje „Via Baltica“: susidūrė du vilkikai, jų vairuotojai žuvo transporto priemonių eismas atnaujintas

Ankstų ketvirtadienio rytą A5 magistraliniame kelyje, kuris jungia Kauną, Marijampolę ir Suvalkus susidūrė du vilkikai, transporto priemonių eismas uždarytas iš abiejų pusių.

Policijos departamento duomenimis, sausio 21 dieną apie 6.51 val. A5 kelyje – 82-ajame kilometre – susidūrė du vilkikai. Įvykio metu nukentėjo vairuotojai.

Šiuo metu eismas iš abiejų pusių uždarytas, formuojasi spūstys. Vairuotojai, vykstantys „Via Baltica“ keliu, prašomi rinktis kitą maršrutą.

Vilkikų avarija / „Kur stovi policija Marijampolėje” grupės nuotr.

Papildyta 14.43 val.

Marijampolės apskrities policijos 14 valandos duomenimis, eismas kelyje pilnai atnaujintas.

Papildyta 12.42 val.

Ketvirtadienį prieš vidurdienį iš dalies atnaujintas eismas kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai.

Marijampolės apskrities policijos duomenimis, šiuo metu važiuoti leidžiama viena kelio juosta, eismas reguliuojamas.

Papildyta 09.50 val.

Kaip BNS sakė Marijampolės apskrities policijos atstovas Renatas Siaurusaitis, žuvo abiejų vilkikų vairuotojai: DAF vilkiką vairavęs Rusijos pilietis, gimęs 1977 metais, ir „Volvo“ vairavęs Latvijos pilietis, gimęs 1956 metais.

Pirminiais duomenimis, vilkikai susidūrė priešprieša, tikslesnės įvykio aplinkybės tebėra nustatinėjamos, kelias lieka uždarytas.

Papildyta 09.23 val.

Kaip BNS 9 val. ryte sakė R. Siaurusaitis, kelias vis dar yra uždarytas, įvykio vietoje dirba policijos, greitosios ir ugniagesių pajėgos.

Apie vilkikų vairuotojų būklę daugiau duomenys kol kas neskelbiami.

(papildymo pabaiga)

Sudėtingos eismo sąlygos

Ketvirtadienio rytą eismo sąlygas Lietuvoje sunkina lijundra ir plikledis, perspėja kelininkai.

Visoje Lietuvoje dėl naktį buvusio arba besitęsiančio snygio, vietomis pereinančio į šlapdribą, o paryčiais daug kur į lijundrą, eismo sąlygos yra sudėtingos, pranešė Eismo informacijos centras.

Magistralinių kelių dangos šlapios, vietomis padengtos pažliugusio sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios. Krašto ir rajoninių kelių dangos padengtos prispausto arba pažliugusio sniego sluoksniu, provėžotos ir slidžios, dėl lijundros daug kur susiformavęs plikledis.

Slidžius kelių ruožus barsto ir valo bendrovė „Kelių priežiūra“, tačiau kelininkai vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Beveik visoje Lietuvoje, išskyrus Tauragės, Marijampolės ir Alytaus apskritis, lijundra, vietomis dulksna. Oro temperatūra nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną kai kur nedidelis lietus, dulksna, rūkas. Vakare vietomis plikledis. Vėjas pietvakarių, pietų, 8–13 m/s. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 iki 4 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA