I. Šimonytė apie karantino švelninimo sąlygas | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė apie karantino švelninimo sąlygas transliacijos vaizdo įrašas

Pirmadienį bendrame Vyriausybės bei Patariamosios ekspertų tarybos posėdyje buvo aptariamos karantino švelninimo galimybės. Dar Vyriausybės posėdžio metu premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad Vyriausybė nesvarstys verslo atstovų prašymo leisti atidaryti ne maisto parduotuves ir kosmetologų raginimo leisti atnaujinti grožio paslaugas.

Epidemiologinę situaciją šalyje planuojama aptarti ir antradienį vyksiančiame Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) posėdyje, kuriame taip pat bus svarstoma dėl galimų priemonių, skirtų suvaldyti COVID-19 pandemiją.

Primename, kad lapkričio 7 d. Lietuvoje įvestas visuotinis karantinas. Visgi naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, gruodžio 13 d. priėmė sprendimą karantiną sugriežtinti.

Buvo nuspręsta apriboti judėjimą iš vienos savivaldybės į kitą, uždrausta veikti nebūtinųjų prekių parduotuvėms, paliekant galimybę dirbti maisto, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių parduotuvėms, vaistinėms, veterinarijos paslaugas teikiančioms įstaigoms.

Taip pat nutarta, kad karantino metu draudžiami vieši renginiai, susibūrimai, viešose vietose vyresniems nei 6 metų asmenims privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, mokinių ugdymas organizuojamas tik nuotoliniu būdu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA