Dalis mokinių į klases galės grįžti dar šią savaitę | Kas vyksta Kaune

Dalis mokinių į klases galės grįžti dar šią savaitę

BNS 2021/01/18 08:49
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vaikams, kurie patiria sunkumų nuotolinio mokymo metu, nuo šio ketvirtadienio arba kito pirmadienio turėtų būti sudarytos galimybės mokytis nuotoliniu būdu pačiose mokyklose, pirmadienį pranešė švietimo viceministras.

Ramūno Skaudžiaus teigimu, galutinį sprendimą dėl to artimiausiu metu turėtų priimti Vyriausybė.

„Mūsų žiniomis, anksčių anksčiausiai galėtų startuoti šį ketvirtadienį, o vėliausiai pirmadienį po savaitės“, – interviu LRT radijui sakė viceministras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija teigia, kad į mokyklas galėtų grįžti vaikai, gyvenantys šeimose, kurios neturi pakankamai lėšų, socialinių įgūdžių ar motyvų tam, kad vaikams sudarytų tinkamas ugdymuisi namuose sąlygas.

Vaikai ir toliau mokytųsi nuotoliniu būdu, tačiau būdami mokyklose. Savivaldybių administracijos organizuotų, kad tokiems vaikams būtų užtikrintas nuotolinis ugdymas, priežiūra ir maitinimas švietimo įstaigose.

Pasak viceministro, dėl personalo, kuris prižiūrės vaikus, turės apsispręsti savivalda, o mokytojai ir toliau dirbs nuotoliniu būdu.

Ministerijos duomenimis, 25 tūkst. mokinių reikalinga mokymosi pagalba: papildomai konsultuoti, aprūpinti kompiuterine įranga, užtikrinti interneto ryšį, stiprinti motyvaciją. Maždaug pusei šių mokinių yra skirtas nemokamas maitinimas, o šeimos gauna socialinę paramą.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas LRT radijui sakė, kad kai kurios savivaldybės jau dabar leidžia moksleiviams mokytis dienos centruose.

Jis paragino Vyriausybę užtikrinti mokytojų skiepijimą nuo koronaviruso, kad būtų galima greičiau grįžti į ugdymą mokyklose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA