Policija siunčia žinią žiemos linksmybių ištroškusiems gyventojams | Kas vyksta Kaune

Policija siunčia žinią žiemos linksmybių ištroškusiems gyventojams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį žmonėms plūstelėjus pasidžiaugti sniegu, darbo netrūko ir pareigūnams. Pramogautojus teko ne kartą įspėti, o kai kuriems – ir išrašyti protokolus. Policija ragina elgtis saugiai ir nesilankyti vietose, kur būriuojasi daug žmonių.

Kaip nurodoma Policijos departamento pranešime, pareigūnai pastebi, kad daugybė žmonių kartu su vaikais vakar rinkosi į viešas erdves pasimėgauti žiemos malonumais. Pareigūnams ne kartą teko vykti perspėti žmonių, kad jie laikytųsi reikalavimų, o piktybiškai juos ignoruojantiems – pradėti administracines teisenas.

„Puikiai suprantame, kad žmonės, o ypač vaikai, pasiilgo sniego, oro sąlygos labai palankios mėgautis žiemos malonumais. Tačiau primename, kad ir būnant lauke būtina elgtis atsakingai. Prašome rinktis tokias vietas, kuriose nėra daug žmonių, nepamiršti dėvėti apsaugos kaukių ir laikytis saugaus atstumo. Saugokite save ir savo šeimos narius“, – į žmones kreipiasi policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Policijos įstaigoms šiandien nurodyta dar daugiau dėmesio skirti viešųjų vietų kontrolei, esant būtinybei – tam skirti dalį pajėgų, kurios buvo numatytos kontroliuoti judėjimą tarp savivaldybių.

Kaip skelbė „Kas vyksta Kaune“, itin daug žmonių šeštadienio popietę sugužėjo ant Kleboniškio miško kalvos ties posūkiu į Jonavos gatvę. Ant rogučių sėdę kauniečiai šėlo ir IX forte, ant Linkuvos įtvirtinimų, prie Kauno pilies, miesto parkuose bei tiesiog daugiabučių kiemuose.

Kauniečiai mėgaujasi žiemos pramogomis

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas portalui vakar nurodė, kad dėl karantino pažeidimų šeštadienį pranešimų gauta nemažai. Apie žmonių būriavimąsi pranešta tiek mieste, tiek Kauno rajone, kiek yra galimybė, situacijas įvertinti vyko patruliai.

Leidžiami prevenciniai garso įrašai, asmenims žodžiu išaiškinama, kad laikytųsi karantino taisyklių: nesibūriuotų, dėvėtų apsaugines veido kaukes. Visgi, įspėjimus ignoravusieji „apdovanoti“ administracinio teisės pažeidimo protokolais.

Primename, kad pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius ribojimus, atviroje vietoje lauke susitikti gali ne daugiau kaip du žmonės arba asmenys turi būti iš vienos šeimos. Taip pat specialistai pataria vengti be reikalo eiti iš namų, tuo labiau būriuotis, privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA