Per praėjusią parą nubausta daugiau kaip 300 žmonių, kiekvienam skirta bauda | Kas vyksta Kaune

Per praėjusią parą nubausta daugiau kaip 300 žmonių, kiekvienam skirta bauda

BNS 2021/01/10 13:53
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Užtikrinant judėjimo apribojimų reikalavimus šeštadienį patikros postuose apgręžta beveik 1,5 tūkst. automobilių, dėl karantino reikalavimų pažeidimų nubaustas 341 žmogus, BNS informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, iš nubaustųjų dėl karantino pažeidimų, 141 žmogus drausmintas būtent dėl judėjimo reikalavimų nevykdymo.

„Kiti daugiausiai, tai daugiau nei vieno šeimos ūkio kontaktai, būriavimasis viešoje vietoje ir kaukių dėvėjimo pažeidimai. Šiuos tris sudėjus apie 200 gaunasi“, – sakė R. Matonis.

Savaitgalį visoje šalyje dirba sustiprintos pareigūnų pajėgos, veikia tiek mobilūs tiek stacionarūs patikros postai, uždaryti į keliai į kurortus ir pajūrį.

Užtikrinti judėjimo ribojimus policijai padeda pasieniečiai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, šauliai.

R. Matonis anksčiau BNS sakė, kad darbo dienomis policija ketina daugiau naudoti mobiliuosius patikros postus, dažnai keičiant jų vietas.

Vyriausybė judėjimo tarp savivaldybių draudimą be būtino reikalo yra pratęsusi iki sausio 31 dienos, tačiau peržiūrėti tvarką ketinama sausio viduryje, įvertinus epidemiologinę situaciją.

Nuo gruodžio vidurio, kai buvo įvestas judėjimo draudimas tarp savivaldybių, kontrolės postuose pareigūnai apgręžė daugiau apie 50 tūkst. transporto priemonių.

Žmonėms keliauti galima darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves. Automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys asmenys.

Kokios baudos gresia?

Už pažeidimą, sukėlusį pavojų išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms, asmenims galės būti skiriama bauda nuo 500 iki 1500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Už savivaldybių tarybų sprendimų ar savivaldybių administracijų direktorių įsakymų dėl kovos su žmonių užkrečiamųjų ligų protrūkiais ir epidemijomis nevykdymą ar vykdymą ne laiku, asmenys galės būti baudžiami bauda nuo 250 iki 800 eurų, juridiniai asmenys – baudomis nuo 800 eurų iki 1500 eurų.

Už statutinių valstybės tarnautojų, karo policijos ar žvalgybos pareigūnų teisėtų nurodymų ar reikalavimų nevykdymą karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, asmenys galės būti baudžiami bauda nuo 200 iki 500 eurų, juridiniai asmenys – bauda nuo 500 eurų iki 1500 eurų.

Administracinių nusižengimų kodekse nustatyta administracinė atsakomybė už civilinę saugą reglamentuojančių teisės aktų nevykdymą ar pažeidimą, padarytą karo, nepaprastosios padėties, mobilizacijos, karantino, riboto karantino metu, taip pat susidarius ekstremaliajai situacijai ar ekstremaliajam įvykiui, asmenims skiriant baudą nuo 500 iki 1500 eurų, juridiniams asmenims – skiriant baudą nuo 1500 iki 6000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA