Užfiksuotas siautėjantis „Bolt“ vairuotojas: rogučių traukinys snieguotomis gatvėmis | Kas vyksta Kaune

Užfiksuotas siautėjantis „Bolt“ vairuotojas: rogučių traukinys snieguotomis gatvėmis

Šiandien sniegu kauniečiai džiaugėsi kaip tik išmanė, vieni tempėsi rogutes ant kalnų, kiti traukė slides ir snieglentes, o treti nusprendė paieškoti ekstremalių pojūčių rogutes prisirišdami prie važiuojančio automobilio.

Vilties ir K. Grybausko gatvės sankirtoje užfiksuotas vaizdo įrašas paplito internete ir sulaukė daugybės reakcijų. Prie pavėžėjimo bendrovės „Bolt“ automobilio pririštas visas rogučių sąstatas, o toks traukinukas nulėkė mieste esančia gatvele.

„Nauja Bolt kategorija“, – šmaikštavo vaizdo įrašu „Facebook“ grupėje pasidalinęs Vytautas. Komentatoriai sprogo juokais ir komentavo, kad tokiu būdu važiuojantys asmenys net karantino taisyklių nepažeidžia, nes laikosi pakankamo atstumo.

Kaip informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, tokiems vairuotojams ir pakeleiviams gali grėsti baudos. Tiesa, baudos priklauso nuo kiekvienos situacijos skirtingai, kaip komentavo budintis pareigūnas, jei automobilis roges pririšęs važiuoja lėtai, ir nesukelia didelio pavojaus, gali būti skirta vienokia bausmė.

Tačiau, jei rogės apsiverčia, arba iš paskos važiuoja kiti automobiliai, ar kitaip sukeliamas pavojus keleiviams ir eismo dalyviams, tada gali būti taikomos griežtesnės sankcijos.

Pagal ANK 420 str. 2 dalį, chuliganiškas vairavimas, kuris kelia pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų.

Taip pat privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų iki dvejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA