Jubiliejinę Laisvės gynėjų dieną Kaunas pasitinka pasipuošęs | Kas vyksta Kaune

Jubiliejinę Laisvės gynėjų dieną Kaunas pasitinka pasipuošęs

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Laisvės alėjoje nuvilnijo trispalvių jūra. Kaunas jau ruošiasi 30-metį skaičiuojančiam Laisvės gynėjų dienos minėjimui, tačiau dėl šalyje besitęsiančio karantino iškilmingi renginiai ir koncertai mieste vykti negalės.

Šiemet 30-metį skaičiuojanti Laisvės gynėjų diena bus kitokia, ieškota galimybių, kaip karantino sąlygomis paminėti šią istorinę datą, tuo pačiu išvengiant žmonių susibūrimų.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė, minint Sausio 13-ąją Kaunas nutarė apšviesti kelis ryškius miesto objektus: Kristaus Prisikėlimo baziliką, VI forto kryžių kalnelį ir Simono Daukanto pėsčiųjų tiltą į Nemuno salą.

Taip pat Laisvės gynėjų dienos išvakarėse, sausio 12 d., bus aplankyti žuvusiųjų už Lietuvos laisvę kauniečių amžinojo poilsio vietos: Tito Masiulio kapas Petrašiūnų kapinėse ir Juozo Vaidoto kapas Romainių pirmose kapinėse.

Kauniečiai kviečiami dalyvauti pilietinėje akcijoje

Keturioliktą kartą vyksianti pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ kviečia prisiminti 1991-ųjų akimirkas, Lietuvos gyventojų vienybę ir parodytą pasiaukojamą ryžtą prieš agresorių, ir pagerbsime žuvusiųjų už atkurtą valstybės Nepriklausomybę atminimą.

Norintys dalyvauti iniciatyvoje, visi kartu, visoje Lietuvoje, sausio 13 d. 8.00 valandą kviečiami dešimčiai minučių languose uždegti vienybės ir atminimo žvakutes.

Ši pilietiškumo iniciatyva organizuojama nuo 2008 metų, tuomet minėjimus organizavo daugiau nei 100 mokyklų. Kasmet šią iniciatyvą palaikančių švietimo įstaigų ir kitų institucijų daugėja. Nuo 2010 metų iniciatyvą „Atmintis gyva, nes liudija“ aktyviai palaiko ne tik Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos, bet ir Lietuvos Respublikos ambasados užsienyje, valstybės institucijos.

1991 metų Lietuvos piliečių pergalė prieš agresorių yra iškiliausias įvykis mūsų šalies naujausių laikų istorijoje – tai buvo esminis lūžio taškas nepriklausomybės atkūrimo ir įtvirtinimo kelyje, nulėmęs ne tik mūsų šalies ateitį bet ir esminius tarptautinius geopolitinius procesus. Tomis dienomis iš esmės sprendėsi visos sovietinės imperijos pavergtų tautų ir valstybių likimai, iš esmės sprendėsi Europos ateitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA