Vyriausybė svarsto apie „imuniteto pasą“: tokį turintiems lengvėtų karantinas | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė svarsto apie „imuniteto pasą“: tokį turintiems lengvėtų karantinas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pasaulyje toliau plintant COVID-19 pandemijai kai kurios valstybės planuoja vesti atsisakiusių skiepytis žmonių registrą, skiepų paso ketina prašyti ir iš keliautojų. Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo, kad Vyriausybėje svarstomas klausimas dėl „imuniteto paso“.

„Mes svarstėme klausimą dėl nebūtinai skiepų paso, bet, apskritai, imuniteto paso ir galimybės sukurti jį. Nes ne tik paskiepyti žmonės galėtų į tokią žymą pretenduoti, bet ir tie, kurie yra persirgę, kurių organizme galima nustatyti antikūnus.

Tam ir specialūs antikūnų testai kažkuriame vėlesniame etape galėtų būti atliekami. Mes apie tai diskutuojame ekspertų taryboje, kažkokio sprendimo dar neturime kol kas“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė ir pridūrė, kad vos tik turės tokį sprendimą, jis bus pristatytas visuomenei.

Anot premjerės, „imuniteto pasas“ galėtų būti viena iš minčių, kuri supaprastintų karantino netaikymą daliai visuomenės.

„Nes jau ir dabar, sugriežtinus karantiną tų diskusijų iš žmonių, kurie jau persirgę koronavirusu tikrai teko girdėti – kodėl tie apribojimai turėtų būti taikomi taip pat, kaip ir tiems, kurie rizikuoja užsikrėsti, ar užkrėsti kitus“, – trečiadienį teigė ministrė pirmininkė.

„Tačiau neturėdami gero sprendimo nenorėtume tuščiai postringauti apie tai šiandien. Tačiau tą klausimą turime omenyje ir sprendimų ieškosime“, – pridūrė ji.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad ketvirtadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti jau 154 550 koronaviruso susirgimų. Pranešama apie 2 331 naują koronaviruso atvejį, pasveiko 86 109 žmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA