Neramumai Šilainiuose: daugiabučio namo kieme susprogdintas automobilis | Kas vyksta Kaune

Neramumai Šilainiuose: daugiabučio namo kieme susprogdintas automobilis įtariamasis paspruko su dviračiu

Sprogimas Šilainiuose / Skaitytojų nuotr.

Sekmadienio vakarą Šilainių mikrorajone, daugiabučio namo kieme, susprogdintas lengvasis automobilis.

„Apie 23.30 val. į vieną kiemą atlėkė pora gaisrinių, policijos ekipažas, bet gaisrines greit išvažiavo, po to atlėkė dar 4-5 policijos ekipažai į vieną kiemą Baltų prospekte. Apsitvėrė Stop juostom. Apie 4-5 ekipažai važinėjo Baltų pr. ir aplink su mirgalkėm kažko ieškodami“, – sekmadienio vakaro įvykius naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo skaitytojas.

Jam antrino ir dar viena Šilainių mikrorajono gyventoja, teigdama, kad Baltų pr. nuaidėjo sprogimas, o įtariamojo ieškojo gausios policijos pareigūnų pajėgos.

Policijos departamento duomenimis, sausio 3 d. apie 23.16 val. Kaune, Baltų prospekte, daugiabučio namo automobilių stovėjimo aikštelėje, nepažįstamas asmuo, išdaužęs automobilio „VW Golf” lango stiklą, į automobilio vidų įmetė sprogstamąjį užtaisą.

Sprogimo metu smarkiai apgadintas minėtas automobilis bei nežymiai apgadinti šalia stovėję trys lengvieji automobiliai. Nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. – turto sunaikinimas ar sugadinimas.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, 23.19 val. buvo gautas pranešimas, kad iš automobilio rūksta dūmai, atviros liepsnos nematyti, buvo girdėti sprogimas, yra iškritęs priekinis automobilio stiklas. Gaisro požymių nebuvo, automobilis buvo sprogęs iš vidaus, tyrimą atliko policijos pareigūnai.

Papildyta 08.29 val.

Nelaimės liudininkės teigimu, įtariamasis paspruko dviračiu. „Kas juokingiausia, kad jis spruko su dviračiu, po visus Šilainius primetė savo pėdsakų, suklaidino pareigūnus kol galiausiai pats dingo. Policijos ekipažu buvo daugiau, nei parašyta. Vieni gaudė su automobiliais, kiti pėsčiomis sekė pėdsakus“, – pasakojo moteris.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė įvykį matęs ir girdėjęs vyras – sprogimas buvo išties garsus. „Galvojau kas ten žybtelėjo, nes rūkiau tuo metu prie lango. Pokštelėjimas, žybtelėjo kokias 2 sec., galvojau fejerverkai“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA