Vyriausybei rekomenduojant nevesti vaikų į darželį, tėvai galės gauti išmoką | Kas vyksta Kaune

Vyriausybei rekomenduojant nevesti vaikų į darželį, tėvai galės gauti išmoką

BNS / Milena Andrukaitytė 2020/12/23 20:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybei rekomenduojant nevesti vaikų į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigą, tėvai galės prižiūrėti vaiką namie gaudami ligos išmoką.

Seimas trečiadienį už balsavus 118 Seimo narių ir septyniems susilaikius priėmė tokią Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisą. Ją inicijavo „valstiečių“ atstovai buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis bei Tomas Tomilinas.

Siekdama suvaldyti koronaviruso pandemijos plitimą Vyriausybė nutarime dėl karantino priemonių yra patvirtinusi rekomendaciją ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programose dalyvauti tik tiems vaikams, kurių tėvai neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu.

Parlamentarai pasiūlė, kad ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus turintys tėvai, jei laikosi rekomendacijos ir neleidžia jų į ugdymo įstaigas, galėtų gauti ligos išmoką. Seimo nariai argumentuoja, kad tokių tėvų faktinė padėtis analogiška buvusiai pavasario karantino metu, kai ugdymo įstaigos buvo uždarytos.

Į įstatymą yra įrašyta, kad karantino metu Vyriausybė paskelbus rekomendaciją ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programose dalyvauti tik tiems vaikams, kurių tėvai neturi galimybės dirbti nuotoliniu būdu, vaiko iki aštuonerių metų amžiaus tėvai tokiu atveju galėtų gauti ligos išmoką.

Ligos išmoka už vaiko priežiūrą siekia 65,94 proc. nuo atlyginimo „ant popieriaus“. Ją gali gauti ligos socialiniu draudimu apdrausti vaiko tėvai, įtėviai, globėjai, budintys globotojai, seneliai.

Tokią išmoką pirmojo karantino metu pavasarį galėjo gauti ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikus bei pradinukus namie prižiūrėję tėvai, globėjai ir t. t.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA