Neeilinis karantino savaitgalis: judėjimo kontrolės metu apgręžta per 12 tūkst. automobilių | Kas vyksta Kaune

Neeilinis karantino savaitgalis: judėjimo kontrolės metu apgręžta per 12 tūkst. automobilių Kauno apskrityje apsukta virš 2,6 tūkst. transporto priemonių

BNS 2020/12/21 08:26
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitgalį griežtą judėjimo kontrolę tarp savivaldybių vykdžiusi policija patikrinimo postuose kelionės neleido tęsti daugiau kaip 12,2 tūkst. automobilių.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS informavo, kad pareigūnai kontrolės postuose surašė septynis administracinio nusižengimo protokolus dėl judėjimo kontrolės reikalavimų pažeidimo, dar 220 žmonių nubausta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Šeši vairuotojai buvo nustatyti neblaivūs prie vairo, likę buvo sudrausminti už smulkesnius pažeidimus – techninės apžiūros nebuvimą, neturėjimą dokumentų ar teisės vairuoti, mobiliojo telefono naudojimą.

Taip pat pareigūnai kontrolės postuose surado 17 ieškomų – dėl įtariamų nusikaltimų, bausmės ar karinės prievolės vengimo – asmenų.

Savaitgalį užfiksuoti ir du atvejai, kuomet žmonės savavališkai patraukė kelio užtvėrimus – Kauno sunkvežimio vairuotojas išstumdė betoninius blokus, Vilniaus apskrityje buvo išardyta apsauginė tvorelė.

Po įvykio Kaune policija pažeidėją sulaikė ir pradėjo administracinę teiseną dėl savavaldžiavimo. Už šį pažeidimą fiziniams asmenims gresia bauda nuo 16 iki 60 eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 60 iki 140 eurų.

Judėjimo draudimas tarp savivaldybių Vyriausybės sprendimu įvestas nuo gruodžio 16-osios iki sausio 3-iosios siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

Masiškai stacionarius kontrolės postus policija nutarė įrengti savaitgaliais ir šventinėmis dienomis. Darbo dienomis vairuotojai bus tikrinami mažiau.

Sustiprintas vairuotojų tikrinimas vykdytas nuo penktadienio, gruodžio 18 dienos, 13 val. iki sekmadienio, gruodžio 20 dienos, 21 valandos.

Šalyje dirbo apie 900 policijos ekipažų, jiems talkino šauliai, pasieniečiai, karo policija.

Anksčiau pirmadienį policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas sakė, savaitgalį griežčiau kontroliuojant judėjimą tarp savivaldybių, neleista tęsti kelionės daugiau kaip 10 tūkst. automobilių.

„Tikrai galima drąsiai teigti, kad daugiau nei 10 tūkst. automobilių buvo apgręžta ir jiems nebuvo leista įvažiuoti“, – pirmadienį LRT radijui sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas.

Anot jo, patikrinimo postuose budėję pareigūnai „išgirdo tikrai daug įvairių versijų“, kodėl žmogui reikia vykti į kitą savivaldybę.

„(…) žmonės naiviai tikėjosi, kad jų niekas netikrins arba galės papasakoti nebūtas istorijas policijos pareigūnams ir tokiu būdu prasmukti, bet tikrai noriu pabrėžti, kad policijos pareigūnai kontrolę vykdė gana principingai, daugelis vairuotojų buvo patikrinti nuodugniai ir tik esant pagrindui buvo įleisti. Matyt, todėl toks nemažas skaičius ir atsirado“, – teigė A. Paulauskas.

Papildyta 10.24 val.

Judėjimo kontrolės postai Kaune

Gruodžio 18-20 d. Kauno apskrityje sustabdytos 97 099 transporto priemonės, 2 689 iš jų apsuktos, praneša Kauno apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas.

Kauno mieste – 71797 sustabdyta, 2333 apsukta; Kaišiadorių r. – 5247 sustabdyta, 116 apsukta; Kėdainių r. – 10985 sustabdyta, 152 apsukta; Jonavos r. – 9070 sustabdyta, 88 apsukta.

Patikrų metų išaiškinti 77 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, 2 neblaivūs vairuotojai, 5 ieškomi asmenys.

Masiniai kontrolės postai vėl bus įrengti nuo gruodžio 23 dienos 13 val. iki 27 dienos 21 val. ir nuo gruodžio 31 dienos 13 val. iki sausio 3 dienos 21 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA