Kauno gatves nuklojus sniegui, pasipylė avarijos | Kas vyksta Kaune

Kauno gatves nuklojus sniegui, pasipylė avarijos

Skaitytojo Manto nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno miestą nuklojo baltas sniego sluoksnis. Pasidžiaugti žiemiškais vaizdais teko ir vairuotojams, dėl lijundros ir šlapdribos keliai pasidengė ledo ir sniego sluoksniu, todėl eismo sąlygos ne pačios maloniausios. Nors gatvėse darbuojasi barstytuvai, tačiau avarijų mieste išvengti nepavyko.

Internautai dalinasi vaizdais iš žiema alsuojančių gatvių ir miesto vietovių. Kaune šiuo metu spaudžiant beveik 2 laipsnių šaltukui, sniegas ant žemės nevirsta balomis, tad pasidžiaugti galima ilgiau.

Gatvės pasidengė sniegu / „Kas vyksta Kaune“ grupės skaitytojų nuotr.

Tačiau dėl snaigių krykštauja ne visi, mat pasipylė pranešimai ir apie mieste įvykusias nelaimes. Vienas iš eismo įvykių nutiko Šilainių mikrorajone, čia slidžiame kelyje vienas automobilis kliudė stovinčią transporto priemonę.

Avarija Baltijos gatvėje / skaitytojo Manto nuotr.

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budintis pareigūnas, 20.41 val. gautas pranešimas, jog Baltijos ir Prūsų gatvių sankryžoje užfiksuotas eismo įvykis, kai lengvasis automobilis „Volkswagen Passat“ kliudė šalikelėje stovėjusį tos pačios markės automobilį.

Avarijos metu žmonės nenukentėjo, tačiau pilietiškas vairuotojas iš įvykio vietos nepabėgo, o informavo policijos pareigūnus, jog būtų surastas kliudyto automobilio savininkas ir žala tinkamai atlyginta.

Anot budinčio pareigūno, pasirodžius sniegui ir keliams tapus čiuožykla, panašių eismo įvykių fiksuota dar bent 5. Jis patikino, jog gatvėse dirba kelininkų barstytuvai, tačiau keliai išlieka slidūs, todėl vairuotojai turėtų būti atidesni ir vairuoti saugiai.

Gatvės pasidengė sniegu / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcija atkreipia vairuotojų dėmesį, kad naktį visoje Lietuvoje eismo sąlygas sunkins lijundra ir plikledis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatomi krituliai: sniegas, pereinantis į lietų, dulksną. Daug kur formuosis lijundra, plikledis. Žemiausia temperatūra – nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio.

Bendrovė „Kelių priežiūra“ vykdys prevencinį kelių barstymą, tačiau kelininkai vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį, laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA