Absurdiška situacija: įvedus ribojimus stovėjimo aikštelėse, kauniečiai rado išeitį | Kas vyksta Kaune

Absurdiška situacija: įvedus ribojimus stovėjimo aikštelėse, kauniečiai rado išeitį

Kauniečiai dalijasi vaizdais, kokias pasekmes sukėlė trečiadienį Vyriausybės įvesti nauji ribojimai prekybos centrams dėl automobilių stovėjimo aikštelių. Policija taip pat sulaukė pranešimų apie neleistinose vietose paliekamus automobilius.

Didieji Kauno prekybos centrai apribojus automobilių stovėjimą

Nuo trečiadienio įsigaliojus Vyriausybės sprendimui riboti vietas prekybos centrų stovėjimo aikštelėse, kauniečiai ėmėsi spręsti parkavimo problemą savais būdais, tad dabar vietiniai gyventojai susiduria su eismo trikdžiais, mat automobiliai paliekami tiesiog gatvėje, prie šaligatvių.

„Prie visų prekybcentrių tas pats… ne aikštelėje, o gatvėje arba kiemuose mašinas statosi“, – rašė Nerijus.

„Idiotizmas… Uždarė aikštelę, tai visi ant Partizanų gatvės stato, vakarop, manau, bus šikna“, – spėjo vaizdo įrašu pasidalijęs Paulius.

Prekybos centrų stovėjimo aikštelės

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budinčio pareigūno duomenimis, šiandien buvo gauti keli pranešimai apie neleistinose vietose paliktus automobilius. Konkrečiai Partizanų gatvėje apie tokius pažeidimus nepranešta, tačiau nusižengimų užfiksuota A. Baršausko gatvėje.

Panašu, kad tokius savavališkus automobilių statytojus pastebėjo ir atsakingos institucijos, kurios bando palaikyti tvarką ir vykdyti valdžios padiktuotus nurodymus. Anot kauniečio žurnalisto Juro Jankevičiaus, šalia „Lidl“ prekybos centro surikiuotiems automobiliams „Unipark“ atstovai neteisėtai išrašė baudas už stovėjimą.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad trečiadienį visoje šalyje įsigaliojo griežtesni karantino reikalavimai, tarp kurių ir didelio dėmesio sulaukęs stovėjimo aikštelių ribojimas, pagal kurį prie prekybos centrų esančios aikštelės gali būti užpildytos ne daugiau kaip 20 proc.

Prekybos centrai suskubo vykdyti Vyriausybės reikalavimus ir pradėjo uždarinėti aikšteles, dalį stovėjimo vietų apjuosė stop juostomis ar pastatė kitokius užtvarus, kad gyventojai neparkuotų automobilių visoje stovėjimų aikštelių erdvėje.

Karantinas Lietuvoje pratęstas iki 2020 m. gruodžio 31 dienos, 00.00 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA